Speltips Fulham – Chelsea 10/9: FRAMSKJUTEN

Martin Efvergren Publicerat: 9 September 2022

På grund av drottning Elizabeths bortgång är den här matchen framskjuten och nedan speltips är således inte aktuellt.

Fulham – Chelsea

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fulham gör nu sitt tredje derby på de fyra senaste omgångarna. Mot både Arsenal och Tottenham har man då kämpat väl, men fallit med uddamålsförluster båda gångerna. Totalt sett har man emellertid stått för en ganska bra säsongsinledning där man tagit åtta poäng på sex matcher i Premier League.

I lördags blev det en tuff bortamatch i London mot ett Tottenham som gjorde en av sina bättre matcher så här långt. Fulham var, till stora delar, tillbakatryckta, men lyckades ge sig själva chansen till poäng. Glödhete Mitrovic kunde reducera Spurs 2-0-ledning i slutskedet och därefter var man mycket nära att också få in en kvittering.

Så blev det dock inte utan det blev förlust med 2-1, vilket det också blev i mötet mot Arsenal. Däremellan slog man Brighton med 2-1 hemma och nu gör man sitt första derby hemma på Craven Cottage.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Potter-effekt direkt

Säsongsinledningen har verkligen inte varit någon dans på rosor för Chelsea. Stabiliteten har saknats och man kommer nu till det här Londonderbyt med tre raka förluster på bortaplan om vi räknar in plattmatchen i Champions League i veckan.

Visserligen har man vunnit sina två senaste hemmamatcher i Premier League, men båda gångerna har man varit illa ute. Senast kunde man vända ett 0-1-underläge hemma mot West Ham efter att inhopparna Chilwell och Havertz nätat i slutskedet.

I onsdags åkte man sedan på ett tungt nederlag borta mot ett Dinamo Zagreb som är långt ifrån Chelsea i näringskedjan. Nyförvärvet Aubameyang fick chansen från start, men gjorde en blek figur precis som hela Chelsea som föll med 1-0.

Det blev Thomas Tuchel sista match för klubben och Graham Potter och hans medföljande stab har nu fått en dag på sig att sätta en matchplan. Brighton föll ju emellertid nyligen mot Fulham så de lär veta vad som väntar.

Några stora förändringar finns det förstås ingen tid för Potter att implementera, men jag tror ändå att tränarskiftet kan få en omedelbar effekt. Det är ingen dålig trupp han tar över och som jag ser det är den formad på ett sätt som passar väl ihop med Potters spelmodell. Det finns mängder av centrala mittfältare och man är vana vid att växla mellan tre- och fyrbackslinje.

Det ska bli mycket intressant att se vad Graham Potter kan åstadkomma med det här laget. I den här matchen lär det handla om att försöka sätta grunderna och kämpa sig till tre poäng. Jag finner anledning att tro att man löser det. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Chelsea vinner till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Chelsea vinner
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 13:30, lördag 10 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: