27 oktober 2017 Leeds Sheffield United

Speltips Leeds – Bournemouth 5/11: Framåtlutat hemmalag

Leeds United gästas av AFC Bournemouth i den 14:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 5 november 2022 med avspark kl 16:00 på Elland Road.

Leeds United inledde säsongen lovande, men hamnade sedan i en allt djupare svacka. Inför bortamötet mot Liverpool i lördags hade man bara tagit två på poäng på de åtta föregående ligamatcherna.

Den svaga trenden till trots kom man ut på Anfield med en positiv och framåtlutad inställning. Det gav en tidig ledning i matchen, Liverpool replikerade sedan strax därefter, men i slutändan var det gästerna som drog det längsta strået. Ett avgörande 2-1-mål av Summerville gav Leeds tre oerhört viktiga poäng.

Därmed står man på 12 poäng efter 12 ligamatcher och ställs nu mot ett Bournemouth som är en poäng före. De sistnämnda har då också en match mer spelad.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Något övervärderade

Gary O’Neil lyckades direkt få ordning på Bournemouth efter 9-0-haveriet mot Liverpool. Han ledde då laget i sex raka matcher utan förlust. Men den positiva sviten är nu bruten då man har förlorat sina tre senaste ligamatcher.

Förra helgens förlust hemma mot Tottenham var riktigt tung. Man hade då stått för en utmärkt första halvlek och i början av den andra gjorde Moore sitt andra mål, vilket gav en 2-0-ledning. Gästerna skulle dock komma tillbaka och på tilläggstid kunde de fullborda vändningen till seger med 3-2.

I matcherna dessförinnan hade Bournemouth gått mållösa då man förlorat mot Southampton hemma och Wolverhampton borta.

Leeds gäller nu som relativt klara favoriter inför det här mötet. Ett spel på hemmalaget ger omkring 1.75 gånger insatsen. Ser vi enbart till den senaste omgången så är det solklart kommer med en bättre känsla. Totalt sett kan jag dock tycka att förutsättningarna är jämnare än vad oddssättningen gör gällande.

Jag räknar emellertid med en matchbild där Leeds kommer att komma ut framåtlutade och intensivt. Samtidigt trivs Bournemouth med att vara kontringsinriktade. Leeds är rättmätiga favoriter, men de känns långtifrån pålitliga i sin defensiv. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.73 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.73
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 5 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: