Leeds United

Speltips Leeds – Brighton 15/5: Kniven mot strupen

Det börjar se svettigt ut för Leeds del och de är pressade att vinna när Brighton gästar Elland Road under söndagseftermiddagen.

Efter en imponerande period mellan mars och april där Leeds tog poäng i fem raka matcher så trodde nog många att det skulle räcka för att hålla dem kvar i Premier League. Men Everton och Burnley har båda hittat formen under slutspurten och med Leeds tuffa spelschema så har förutsättningarna för att klara kontraktet försämrats väldigt snabbt.

Leeds har nu tre raka förluster i ryggen efter att ha ställts mot Manchester City, Arsenal och Chelsea de senaste veckorna. Det är verkligen inga resultat som man höjer på ögonbrynen över, men samtidigt så har Burnley och Everton passat på att plocka trepoängare.

Med två matcher kvar att spela så befinner sig Leeds nu under nedflyttningsstrecket och har dessutom en match mer spelad än sina bottenkonkurrenter. Motståndet blir lite lättare nu i form av Brighton och Brentford, men det är långt ifrån några lätta matcher för en klubb som Leeds.

De har dessutom fått utvisningar i två raka matcher och har både Luke Ayling och Daniel James avstängda inför mötet mot Brighton, utöver en redan tung skadelista. Det är mörka moln på himlen för The Whites och i nuläget så kommer det att krävas en otrolig insats av spelarna för att hålla sig kvar.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton fortsätter att imponera

Säsongen för Brightons del har verkligen varit en succé. Graham Potter har förvandlat laget till ett slagkraftigt mittenlag sedan fjolåret och de ser ut att avsluta säsongen på den övre tabellhalvan i nuläget.

I deras två senaste matcher så har de dessutom slagit lag ovanför dem i tabellen på ett mycket övertygande vis. Ett formsvagt Wolverhampton besegrades med 3-0 på Molineux Ground och Manchester United förnedrades hemma på Falmer Stadium med hela 4-0 i den senaste omgången.

Till skillnad från Leeds så har Brighton visat att de kan slå storlagen, vilket de också gjorde i början av april då de vann mot både Arsenal och Tottenham borta. Även om motivationsfaktorn talar för Leeds så är Brighton i väldigt fin form och lär vilja sluta så högt som möjligt i tabellen när de har en så ovanligt bra säsong.

Spelbolagen håller matchen som helt jämn på förhand men frågan är om Leeds kan omsätta sin vilja till bra spel på planen när de saknar så pass många nyckelspelare som de gör. Det blir tufft tror jag och för 2.66 hos Campobet så är det i mitt tycke fina odds på att Brighton vinner matchen.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Brighton vinner
Odds: 2.62
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: