Speltips Leicester – Southampton 20/8: Målglada lag

Martin Efvergren Publicerat: 20 August 2022

Det är två segerlösa lag som ställs mot varandra när Leicester City tar emot Southampton i den tredje omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 20 augusti 2022 med avspark kl 16:00 på King Power Stadium.

Leicester – Southampton

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Leicester City kommer från en säsong där man led av en hel del skadebekymmer. Det bar ändå till en semifinal i Conference League och en åttonde plats i Premier League. För tillfället ser skadesituationen klart bättre ut och man kommer inte att spela i Europa, vilket kan vara fördel för en skadebenägen trupp.

Inledningsvis har man dock inte gjort succé även om det finns en hel del bra saker att ta med från de två första matcherna. Framförallt har man sett vassa framåt, men defensivt sett finns en del i övrigt att önska.

I premiären hade man ett klart grepp om matchen mot Brentford. Man gick då ifrån till en 2-0-ledning, men tappade den i andra halvlek där gästerna kvitterade i slutminuterna. Förra helgen gjorde man två mål borta mot ett starkt Arsenal, men släppte samtidigt in fyra och står därmed på en poäng inför den här matchen.

Öppen matchbild

Southampton har, precis som Leicester, fått med sig en poäng ifrån två målrika matcher. De inledde bra borta mot Tottenham i premiären där man tog en tidig ledning. Hemmalaget skulle dock komma att vända och vinna rättvist med 4-1.

I lördags tog man sedan emot Leeds där man hamnade i ett 2-0-underläge. Southampton skulle dock resa sig vända matchen till 2-2 efter en stark slutforcering. Walker-Peters blev då poängräddare när han satte kvitteringsmålet med drygt tio minuter kvar att spela.

Både Leicester och Southampton har blottat en del defensiva brister inledningsvis och när lagen möttes förra säsongen blev det också målglatt. När de senast möttes i den sista omgången i slutet av maj var det Leicester som segrade med 4-1 på King Power Stadium. Det första mötet i Southampton i vintras slutade 2-2.

Vi har att göra med två, i grunden, offensivt inriktade lag där Leicester var Premier Leagues näst målgladaste lag förra säsongen. I samma statistik tillhörde även Southampton det övre skiktet.

Mycket talar med andra för att det kommer göras en del mål i den här matchen och jag finner ingen anledning att gå emot den sannolikheten. Mitt spel blir att båda lagen gör mål och att det görs över 2.5 mål totalt till 1.89 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 20 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: