Speltips Arsenal Liverpool 15 juli 2020

Speltips Liverpool – Brighton 1/10: Fortsatt pressade

Liverpool gästas av ett Brighton & Hove Albion som just nu ligger fyra poäng före i Premier League-tabellen. Matchen spelas lördagen den 1 oktober 2022 med avspark kl 16:00 på Anfield Road.

Det har varit en problematisk säsongsinledning för Liverpool. Man kunde emellertid vinna mot Ajax senast och skadeläget börjar se något ljusare ut.

Det har dock blivit ganska många poängtapp i Premier League redan och läget är fortsatt pressat. Efter sex spelade matcher har man bara tagit nio poäng och nu gäller det att man börjar rada upp segrar om man ska haka på i tabelltoppen.

Det har har nu gått nästan en månad sedan Liverpool senast spelade i ligan. Merseyside-derbyt slutade då mållöst, men det är tänkbart att det här uppehållet har gjort Liverpool gott. Dels eftersom man har haft en diger skadelista och dels då man kanske var i visst behov av att mentalt ladda om batterierna.

Delikat uppgift för De Zerbi

Brighton & Hove Albion har inlett den här säsongen strålande och frågan är nu vad som kommer att hända efter Graham Potters avsked. Klubben handlade effektivt då man ganska direkt kunde presentera en intressant ersättare i Roberto De Zerbi. Han kommer senast från Shakhtar Donetsk och gjorde dessförinnan succé med ett Sassuolo som går att jämföra med Brighton. På så vis ser det ut som en klok rekrytering.

Hursomhelst är det ingen enkel uppgift som De Zerbi har tagit sig an. Brighton är med sina 13 poäng på sex matcher i allra högsta grad med i toppstriden och att bibehålla den placeringen blir förstås mycket svårt.

Trots att Liverpool är fyra poäng efter Brighton i tabellen så gäller man som stora favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.37 gånger insatsen.

Det faktum att Brighton ofrivilligt tvingats byta tränare talar på förhand till Liverpools fördel. Samtidigt är det svårbedömt hur Brighton-spelarna reagerar, det är en delikat uppgift för De Zerbi att direkt lyckas vinna deras förtroende.

Bortser vi från detta är det ändå så att Brighton har sett bättre ut än vad Liverpool har gjort så här långt. Om de sistnämnda inte höjer sig och om Brighton kan fortsätta på inslagen väg så kan det här mycket väl bli en jämn batalj.

Jag tror inte att De Zerbi har för avsikt att komma till Anfield för att parkera bussen utan Brighton lär nog vara relativt framåtlutade. Det kan borga för en mer öppen matchbild och mitt spel blir därför att båda lagen gör mål till 1.90 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.90
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 1 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: