Speltips Manchester City Liverpool 2 juli 2020

Speltips Liverpool – Manchester City 16/10: Intressant rivalmöte

Vad som under senare år har varit en seriefinal mellan världens kanske två bäst klubbar har inte riktigt samma stämpel i år Liverpool och Manchester City drabbar samman.

Manchester City är alltjämt titelfavoriter, även om Arsenal har inlett säsongen piggt, men Liverpool ligger chockartat nog på den nedre tabellhalvan med åtta spelade matcher. Manchester City har dock inte haft lätt för Liverpool på Anfield under senare år och vi får se ifall Liverpool kanske kan vakna till liv när de nu möter sin ärkerival från senare år.

Två gånger om så har Liverpool lyckats studsa tillbaka beskedligt efter ett tveksamt resultat. Men att slå Bournemouth med 9-0 och att köra över Rangers med 7-1, som de gjorde nu i onsdags, är inte riktigt samma sak som att visa att de är redo att slå storlagen. För där har det gått väldigt tufft i år.

Mohamed Salah fick i alla fall med sig ett hattrick i lagets senaste match, och det är en spelare som har underpresterat under hösten och som Liverpool behöver få igång. Salah var dock inte särskilt glad efter sina tre mål och känslan är att det inte precis är harmoni i Liverpool-truppen efter den här säsongsinledningen.

Intressant nog så är Liverpool i alla fall fortsatt obesegrade hemma på Anfield. På förhand så är känslan att Liverpool antingen kommer att växa med uppgiften och kunna stå upp mot City, eller så faller de ihop som ett korthus, likt Manchester United gjorde.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har chansen att trycka till sina rivaler

Medan Liverpool hittills är en skugga av fjolårssäsongens lag så verkar Manchester City om möjligt ha blivit ännu vassare och bättre sedan införskaffandet av Erling Haaland. Norrmannen spelade inte tidigare i veckan mot FC Köpenhamn i en match som slutade mållöst efter att City spelat med en man mindre sedan mitten av första halvlek.

Haaland har istället laddat upp hela veckan inför mötet mot Liverpool där Manchester City säkerligen lär se sin chans att trycka dit sin rival. City har haft två kryss under ligaspelet mot Newcastle och Aston Villa, men i många matcher så har det varit svårt att upptäcka några direkta svagheter hos Pep Guardiolas manskap.

Manchester City är klara favoriter inför mötet, men det är ändå tydligt att det finns en viss tro på att Liverpool ändå ska kunna utmana på hemmaplan. Jag tror i alla fall på ett målrikt möte, vilket det ofta blir när dessa båda lagen spelar. Jag tror även att City kommer att lösa segern här och vi kombinerar därmed den raka tvåan med över 2,5 mål för lockande 2.43 hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City & över 2,5 mål
Odds: 2.43
Bolag: Expekt
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream: 

Jämför odds: