Speltips Liverpool – Newcastle 31/8: Skadebekymmer

Martin Efvergren Publicerat: 31 August 2022

Det är två lag med skadebekymmer som ställs mot varandra när Liverpool tar emot Newcastle i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas onsdagen den 31 augusti 2022 med avspark kl 21:00 på Anfield.

Liverpool – Newcastle

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det har inte varit många positiva rubriker rörande Liverpool efter en säsongsinledning präglad av svaga resultat och stora skadeproblem. I lördags kunde man emellertid ge ett besked som hette duga.

Liverpool tog sin första seger för säsongen då man tog emot Bournemouth och man gjorde det med bandysiffrorna 9-0. Hemmalaget hade lekstuga och nykomlingen föll samman fullständigt. En viktig och mentalt skön utklassning av Liverpool, men det var ju förstås ingen riktig värdemätare.

Fabinho spelade hela matchen i lördags, men på skadelistan finns alltjämt, bland andra, Alcantara, Diogo Jota, Matip, Keita och Konate. Därtill är Darwin Nunez fortsatt avstängd och Elliott osäker efter att ha blivit utbytt i halvtid senast.

Isaks debut?

I skrivande stund är det ännu oklart om Alexander Isak hinner få sitt arbetstillstånd till det här mötet. Förhoppningen var att han skulle kunna debutera mot Wolverhampton i söndags och med tanke på skadeläget är han behövd.

Newcastle United har inlett säsongen övertygande och är alltjämt obesegrade. I de tre senaste ligamatcherna har det dock bara blivit kryss, vilket man i den senaste matchen får vara nöjda med.

Newcastle kom då till spel utan, bland andra, Bruno Guimaraes och Wilson och det innebar en kvalitetssänkning. Saint-Maximin kunde dock rädda en poäng efter att han dunkat in ett drömmål på tilläggstid som gav slutresultatet 1-1. Nu lär han missa den här på grund av en känning i baksida lår.

Vi har alltså att göra med två lag vars truppstatus är ganska långt ifrån ordinarie. Det gör det hela något mer svårbedömt, men Liverpool är förstås klara favoriter oavsett. Förra säsongen vann de också båda mötena mot Newcastle.

Eddie Howe har gjort ett mycket bra jobb med Newcastle, men med avbräcken man har nu tror jag att det här blir en övermäktig uppgift. Utan Saint-Maximin och Guimaraes kommer man få färre andrum med boll och risken är att man kommer bli för tillbakatryckta.

Jag finner anledning att tro att Liverpool kommer att vinna den här matchen med viss marginal. Mitt spel blir Liverpool -1.5 (asian handicap) till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool -1.5 (asian)
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, onsdag 31 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: