20 januari 2018 Manchester City Newcastle Speltips

Speltips Manchester City – Brighton 22/10: Revanschlust

Manchester City tar emot Brighton & Hove Albion i den tolfte omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 22 oktober 2022 med avspark kl 16:00 på Etihad Stadium.

Manchester City har sett ut som Europas bästa lag den här hösten, men resultatmässigt är man ju de facto inte bäst. Förra helgen visade Liverpool att Pep Guardiolas manskap går att rubba, vilket gör att toppstriden i Premier League är öppen.

Ser vi till prestationen på Anfield så var det, som vanligt, två lag på den absolut högsta nivån. Man City gjorde ingen dålig match, men ett smärre misstag av Cancelo avgjorde det hela till hemmalagets fördel.

Till skillnad från de flesta övriga lag har Manchester City haft spelledigt i veckan. Det bör tala till deras fördel inför den här helgens omgång.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Brighton vill gå framåt

Roberto De Zerbi har fått en motig start som manager för Brighton & Hove Albion. Man inledde visserligen med en pigg insats på Anfield där man gjorde tre mål, men därefter har man gått mållösa i tre raka matcher.

De två senaste matcherna har på många sätt påmint om varandra. Förra helgen dominerade man matchbilden i bortamötet mot Brentford, men det var hemmalaget som stod för effektiviteten. Brighton föll med 2-0 och i veckans hemmamatch mot Nottingham Forest hade man om möjligt ett än större spelövertag. Men återigen saknades en tillräckligt skarp slutprodukt och matchen förblev mållös.

Nu kan emellertid De Zerbi och hans manskap räkna med en annan typ av matchbild. Det lär dock inte betyda att man har större chans att vinna. Förra säsongen föll Brighton med 3-0 i Manchester och med 4-1 på hemmaplan.

Manchester City är förstås stora favoriter och de lär vara revanschsugna efter förlusten senast. Därtill är man utvilade och jag tror att man kommer att driva upp ett högt tempo från start. Det ska bli intressant att se hur De Zerbi väljer att ta sig an den här matchen. Min gissning är att de, precis som i bortamatchen mot Liverpool, kommer att bjuda upp till dans. Det kan borga för en mer öppen matchbild och mitt spel blir att Manchester City gör över 2.5 mål till 1.81 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City över 2.5 mål
Odds: 1.81
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 22 oktober 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: