20 januari 2018 Manchester City Newcastle Speltips

Speltips Manchester City – Fulham 5/11: Storfavoriter

Manchester City tar emot Fulham FC i den 14:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 5 november 2022 med avspark kl 16:00 på Etihad Stadium.

Det har inte sprudlat om Manchester City i de senaste matcherna, men det är ju fullt normalt att man inte kan spela propagandafotboll i match efter match en hel säsong.

I onsdags valde Pep Guardiola att rotera en del i startelvan då man besegrade Sevilla med 3-1 hemma i den sista omgången av CL-gruppspelet. Därmed förblev man obesegrade gruppvinnare.

I Premier League ställdes man mot en kompakt försvarsmur då man gästade Leicester förra helgen. Man City hade svårt att tränga sig igenom, men De Bruyne löste till slut det problemet genom att dunka in en frispark som förblev matchens enda mål.

Jämnare än förväntat

Marco Silvas Fulham har så här långt bevisat att spelet det man gjorde så bra Championship förra säsongen även funkar i Premier League. Man har fortsatt att vara offensiva i sin hållning och med sina 22 mål på 13 ligamatcher är man ett av de bättre lagen i ligan. Det är man även poängmässigt då man för tillfället placerar sig på en sjunde plats i tabellen.

Förra helgens hemmamöte mot Everton förblev dock mållöst. Det var dock ingen typisk 0-0-match sett till spelbilden då det inte saknades chanser. Fulham var totalt sett det något bättre laget, men poängen blev alltså delad.

Fulham har därmed två segrar och två kryss på de fyra senaste matcherna, men nu väntar tuffare motstånd. Manchester City har dock sett mindre spetsiga ut i Haalands frånvaro och det är i skrivande stund osäkert om norrmannen är redo för spel.

Hursomhelst är hemmalaget storfavoriter inför den här matchen, men min känsla är att Fulham kommer kunna stå upp på ett ganska bra sätt. De har i mötena mot Liverpool, Arsenal och Tottenham visat att de kan mäta sig med de bästa samt att de även kan sätta en defensiv matchplan på ett bra sätt. Mitt spel blir att Manchester City vinner och att det görs under 4.5 mål totalt till 1.77 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City vinner & under 4.5 mål totalt
Odds: 1.77
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 5 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: