Manchester City Cardiff Speltips 3 april 2019

Speltips Manchester City – Manchester United 2/10: Manchesterderby

Premier League har dragit igång med full fart igen och lördagens Norra London-derby följs upp av ett Manchesterderby på söndagen.

Även om Manchester City i vanlig ordning är klara favoriter så är det trots allt lite extra spänning inför söndagens Manchesterderby i och med Manchester Uniteds fina form i ligaspelet. United har presterat bra mot topplag hittills, men det återstår att se hur de presterar i säsongens kanske svåraste match borta på Etihad.

Trots ett par tidiga poängtapp under säsongen så har Manchester City sett oerhört vassa ut under årets säsong då de har anpassat sig till att spela med en riktig anfallare på plan. Erling Haaland har gjort braksuccé med sina elva mål på sju matcher hittills och har stundvis sett helt ostoppbar ut när han har blivit serverad passningar från Kevin De Bruyne.

Det är fortfarande lite tidigt att säga hur starka Manchester City kommer att vara med Haaland på topp, men av allt att döma så kan han mycket möjligt ha varit pusselbiten som saknats för att ta nästa steg, vilket är en skrämmande tanke för många konkurrenter.

Sedan drottningens död så har de hunnit vinna båda sina Champions League-matcher mot Sevilla och Dortmund och de hann även med att övertygande slå Wolverhampton borta med 3-0 precis innan landslagsuppehållet.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Frågan är om United har lyckats hålla i sin form

För gästande Manchester Uniteds del så har det nu gått nära fyra veckor sedan de senaste spelade i Premier League. De har hunnit med två matcher i Europa League mot Real Sociedad (0-1) och Sheriff Tiraspol (2-0) åtminstone, men många är nog nyfikna på att se ifall de kan bibehålla sin fina form i ligan.

Senast så slog de ligaledande Arsenal med 3-1 i en välspelad match från båda lagen och blev därmed första lagen som lyckades ta poäng från Arsenal under säsongen. Deras 2-1-vinst mot Liverpool några omgångar tidigare var även den imponerande och blev startskottet för en fyra matcher lång vinstsvit i ligan som fortfarande är intakt.

Det ska dock mycket till för att de ska få med sig poäng från Manchester City och frågan är om inte United har hunnit svalna lite under det långa uppehållet. Erik Ten Hag har i alla fall visat sig skicklig på att skapa en matchbild mot storlagen där de är bekväma med att låta det andra laget styra spelet samtidigt som de försöker få till snabba omställningar. Men det kommer inte att bli lätt att hålla tätt bakåt mot målmaskinen City. United lär dock få sina chanser och jag tror faktiskt att båda lagen lyckas göra mål, vilket vi också spelar på för 1.71 gånger pengarna hos Bethard.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1.71
Bolag: Bethard
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: