Speltips Manchester City – Nottingham 31/8: Inget skrälläge

Martin Efvergren Publicerat: 31 August 2022

De regerande mästarna Manchester City tar emot nykomlingen Nottingham Forest i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas onsdagen den 31 augusti 2022 med avspark kl 20:30 på Etihad Stadium.

Manchester City – Nottingham

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City har satts på prov i de två senaste ligamatcherna. Till minuskontot hör att man har släppt in totalt fem mål i de här båda och att man har försatt sig i underläge i matcherna. Till pluskontot hör att man har visat moral och klass när man har kommit tillbaka i matcherna.

Förra säsongen lyckades Man City inte göra mål på Crystal Palace i något av mötena. Man föll då med 2-0 hemma på Etihad Stadium och efter drygt 20 minuter i lördags så var ställningen densamma. Hemmalaget skulle dock komma tillbaka med besked i andra halvlek och det var Erling Haaland som spelade huvudrollen då man tryckte in sitt första hattrick i Premier League.

Manchester City står därmed på tio poäng efter fyra omgångar och framförallt har man fått ett viktig svar: att Haaland fungerar precis så bra i Guardiolas system som de hade hoppats på.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Klasskillnad

Nottingham Forest är tillbaka i Premier League och man har i alla fall visat att man kommer göra allt man kan för att klara sig kvar. Dels har man gjort i och med de ekonomiska investeringarna och dels har man gjort det genom att ge allt på både planen och läktaren.

För det var ett mäktigt hemmastöd man hade i lördagens möte mot Tottenham. Steve Cooper manskap kom ut framåtlutade, aggressiva och intensiva och gjorde vad man kunde, men den individuella kvaliteten hos gästerna blev avgörande när Spurs vann med 2-0.

Nottingham kunde därmed inte följa upp succén i hemmapremiären då man krigade till sig en 1-0-seger mot Aston Villa. Efter fyra matcher står man på fyra poäng och nu väntar säsongens förmodat tuffaste utmaning.

Manchester City har pendlat en del i prestationerna i matcherna, men totalt sett är det ändå en övertygande säsongsinledning. I lördags släppte man in två mål på fasta situationer och det lär bli Nottinghams chans i den här matchen.

Jag ser dock inte att det finns något skrälläge här. Man City är för bra och Haaland är för stark. Mitt spel blir Manchester City -2.5 (asian handicap) till 1.66 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City – 2.5 (asian)
Odds: 1.66
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:30, onsdag 31 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: