20 januari 2018 Manchester City Newcastle Speltips

Speltips Manchester City – Tottenham 10/9: FRAMSKJUTEN

På grund av drottning Elizabeths bortgång är den här matchen framskjuten och nedan speltips är således inte aktuellt.

Manchester Citys säsongsinledning har till stora delar handlat om en viss Erling Haaland. Det är fullt förståeligt med tanke på hans otroliga första tid i klubben och vad det på sikt kan innebära för Man Citys utfall den här säsongen.

Det sak dock sägas att man har visat på en del svagheter och att insatserna så här långt inte har varit perfekta. I lördagens bortamöte mot Aston Villa var det möjligen viss underskattning som gjorde att man inte såg helt påkopplade ut. När Haaland ändå gjorde 1-0 i början av andra halvlek trodde nog de flesta att saken var klar. Men hemmalaget skulle resa sig och kvittera poängen blev delad.

Manchester City står därmed på 14 poäng efter sex omgångar och ställs nu mot ett Tottenham som har tagit lika många poäng.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

En häftig batalj

Tottenham Hotspur har inte nått lika höga toppar som Manchester City så här långt, men man har hållit en lägstanivå som få andra kan mäta sig med.

Antonio Conte har gjort ett imponerande arbete med det här laget då hans prägel på spelet har varit oerhört tydlig. Försvarsmässigt har det sett väldigt stabilt ut och i förra helgens derbyseger mot Fulham visade man att man också kan föra spelet mot sämre motstånd.

Det lyckades man också med mot Olympique Marseille i Champions League även om det satt långt inne. Man var då en man mer hela den andra halvleken där man visade ett tålamod som gav en 2-0-seger efter två sena mål av Richarlison.

Spurs kommer nu till det här toppmötet som stor underdog. Vi ska dock minnas att Tottenham faktiskt lyckades besegra Man City i båda mötena förra säsongen. I den första omgången vann man med 1-0 hemma och i vintras gick man segrande med 3-2 i Manchester.

Det ska nu bli oerhört intressant att se hur de här båda lagen står sig mot varandra. Att Contes matchplan kommer handla om att försvara sig lågt och satsa på omställningar är ingen högoddsare. Skillnaden nu är emellertid att Man City har en Haaland i boxen som gör deras inläggsspel till en mer betydande faktor.

Mycket talar för att det här kommer att bli en högintensiv och förstklassig fotbollsmatch där jag tror att båda lagen, på olika sätt, kommer kunna skapa sina lägen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.70 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.70
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00, lördag 10 september 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: