Speltips Manchester United – Liverpool 22/8: Rivalmöte

Martin Efvergren Publicerat: 22 August 2022

Ett Manchester United till synes i spillror gästas av rivalerna Liverpool i den tredje omgången av Premier League. Matchen spelas måndagen den 22 augusti 2022 med avspark kl 21:00.

Manchester United – Liverpool

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Erik ten Haag är mannen som är tänkt att frälsa Manchester United, men han har fått en mardrömsstart på sitt nya jobb. I de två inledande matcherna har man varit, mer eller mindre, chanslösa mot på pappret enklare motstånd. Nu är frågan hur det här laget ska kunna hävda sig mot toppmotstånd i form av ärkerivalerna Liverpool.

Kritiken rasar mot Manchester United och det rapporteras ständigt om diverse problem i spelargruppen. Det lugn och den framtidstro som Erik ten Haag skulle bidra med är som bortblåst.

I premiären föll man med 2-1 hemma mot Brighton i en match där gästerna var det genomgående bättre laget. Än värre blev det förra helgen då man blev överkörda av Brentford på bortaplan. Efter 35 minuter var ställningen 4-0 och det resultatet stod sig matchen ut.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Utklassning senast

Liverpool har inte heller de fått någon vidare start på den här säsongen, men i övrigt är de en klubb som har allt det som Man United saknar. En trupp i världsklass som leds av en tränare har fått tid att bygga laget som han vill och som har satt en spelmodell som är, mer eller mindre, självgående.

Huvudpersonen hos Liverpool, på gott och ont, så här långt är stjärnförvärvet Darwin Nunez. I premiären hoppade han och gjorde mål direkt när man spelade 2-2 borta mot Fulham. Därefter blev han stor syndabock när han fick chansen från start i hemmapremiären mot Crystal Palace. Detta efter att dela ut en skallning i början av andra halvlek när Liverpool låg under med 1-0. Trots det lyckades man strax därefter kvittera till 1-1 som blev slutresultatet.

Förra säsongen blev det utklassning i båda mötena mellan Manchester United och Liverpool. I höstas vann de sistnämnda med hela 5-0 på Old Trafford och i april vann man med 4-0 hemma på Anfield.

Liverpool har inte övertygat så här långt och de dras därtill med en ganska diger skadelista samt en avstängning på Darwin Nunez. Trots det är det inte mycket som talar för att Manchester United ska kunna få med sig någon poäng från den här matchen.

Jag tror visserligen att Man United har nått någon slags botten och att man kommer att höja sig i den här matchen. Men det lär ändå inte räcka. Mitt spel blir därför en rak tvåa, att Liverpool vinner till 1.64 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Liverpool vinner
Odds: 1.64
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 21:00, måndag 22 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: