30 oktober 2019 Liverpool Arsenal Speltips

Speltips Newcastle – Arsenal 16/5: Mental prövning

Viktiga poäng står på spel för Arsenal när man ställs mot Newcastle United i den näst sista omgången av Premier League. Matchen spelas måndagen den 16 maj 2022 med avspark kl 21:00.

Med två matcher kvar att spela ligger Newcastle United på 14:e plats i Premier League och utan risk för nedflyttning. Med tanke på hur det såg ut under första halvan av säsongen är det ett läge man får vara nöjda med.

Eddie Howe och januari-fönstrets tillskott till spelartruppen har höjt Newcastle flera nivåer. Nu kommer man visserligen från två raka förluster, men man har då ställts mot seriesuveränerna Liverpool och Manchester City. Dessförinnan stod man på fyra raka segrar.

I söndags var man dock inte ens nära att hänga med Manchester City på bortaplan. Man föll då med 5-0 mot ett titeljagande hemmalag och nu väntar en ny högmotiverad motståndare i Arsenal.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Pallar Arsenal trycket?

Inför Londonderbyt mot Tottenham i torsdags hade Arsenal vunnit fyra raka matcher och hade fyra poängs marginal ner till Spurs på femte plats. Men Gunners kom snett in i den här matchen. Rob Holding drog på sig sitt andra gula efter en dryg halvtimme och Tottenham kunde, utan större problem, vinna matchen med 3-0.

Därmed är nu Arsenal endast en poäng före i kampen om fjärdeplatsen och avslutningen lär bli dramatisk. Mikel Artetas manskap behöver nu snabbt skaka av sig förra veckans tunga förlust och visa mental styrka. I den avslutande omgången ställs man mot Everton på hemmaplan.

Newcastle och Arsenal möttes senast i London i november och det var då de sistnämnda som vann med 2-0. Faktum är att Arsenal har vunnit de åtta senaste mötena mot Newcastle.

Arsenal gäller också som favoriter hos spelbolagen inför den här matchen. Ett spel på bortalaget ger omkring 1.93 gånger insatsen.

Arsenal har haft lätt för Newcastle de senaste åren och de har förstås betydligt mer att spela för. De faktorerna bör tala till Gunners fördel om de hanterar den här situationen på rätt sätt. Mental styrka är dock inget vi förknippar Arsenal med nuförtiden och pressen kan mycket väl få en negativ inverkan i det här läget.

Bortser vi från insatsen senast har Artetas manskap i de senaste matcherna. Avsaknaden av Thomas Partey är dock tydlig, främst i det defensiva spelet. Arsenal har släppt in mål i de åtta senaste matcherna och jag finner anledning att tro att man kommer göra det även här.

Mitt spel blir att båda lagen kommer göra mål till 1.74 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.74
Bolag: Expekt
Spelstopp: 21:00, måndag 16 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: