Speltips Newcastle – Bournemouth 17/9: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 17 September 2022

Newcastle United gästas av nykomlingen Bournemouth i den sjunde omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 17 september 2022 med avspark kl 16:00 på St. James’ Park.

Newcastle – Bournemouth

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Newcastle United har gjort flera bra prestationer under säsongsinledningen och Eddie Howe har fått mycket beröm för sättet han har byggt upp det här laget. En ganska betydande del som har saknats, om man ska vara lite elak, är dock segrarna.

Man vann i premiären hemma mot Nottingham, men därefter har det blivit fyra kryss och en förlust och man står därmed på sju poäng. Samtidigt går det faktiskt inte att kritisera prestationerna. Därtill kom skadorna på lagets tre formstarkaste spelare väldigt olägligt.

Mot Crystal Palace senast var man det bättre laget och man fick ett korrekt mål bortdömt av någon märklig anledning. Matchen förblev dock mållös.

Newcastle har förtjänat mer

Säsongsinledningen blev ingen succé för Bournemouth och efter 9-0-förlusten mot Liverpool fick Scott Parker sparken. Det har visat sig ge en positiv effekt i de två senaste matcherna då Gary O’Neil har lett laget.

Viktiga poäng stod på spel när Bournemouth gästade den andra nykomlingen Nottingham Forest förra lördagen. Det såg länge ut att bli ännu ett tungt nederlag för gästerna, men i den andra halvleken stod man för en remarkabel scenförändring. Bournemouth kunde då vända ett 2-0-underläge till seger med 2-3 och den bravaden lär ha gett en rejäl boost inför fortsättningen.

Trots tidiga krisrubriker står nu Bournemouth på fullt godkända sju poäng efter sex omgångar som innefattat matcher mot Manchester City, Arsenal och Liverpool.

Newcastle och Bournemouth står alltså på samma poäng inför det här mötet, men det är hemmalaget som gäller som klara favoriter. Det finns hopp om att Guimaraes och Saint-Maximin kan vara redo för spel igen och oavsett om de finns med från start eller inte tror jag att Newcastle har goda chanser till tre poäng här.

Newcastles prestationer har varit bättre än vad poängskörden visar och Alexander Isak lär vara rejält sugen på att göra sitt första mål på St. James’ Park. Framförallt har den defensiva organisationen sett solid ut och jag tror inte att man kommer bjuda Bournemouth på speciellt mycket. Mitt spel blir att Newcastle vinner och att det görs under 3.5 mål till 2.10 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Newcastle vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.10
Bolag: Expekt
Spelstopp: 16:00, lördag 17 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: