Speltips Newcastle Manchester City 28 juni 2020

Speltips Newcastle – Chelsea 12/11: Formstarkt hemmalag

Ett mycket formstarkt Newcastle United tar emot ett formsvagt Chelsea i den 15:e omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 12 november 2022 med avspark kl 18:30 på St. James’ Park.

Newcastle United har på allvar tagit upp jakten på topplagen och har nu chansen att gå till VM-uppehållet som tabelltrea. De har bara förlorat en match den här hösten och man kommer till det här mötet med fem raka segrar bakom sig.

Det blåser onekligen medvind för Newcastle och den höll i sig även i onsdagens hemmamöte mot Crystal Palace i Ligacupen. Matchen förblev mållös men hemmalaget kunde till slut vinna efter straffar.

I ligan besegrade man Southampton med 4-1 borta förra helgen och man gjorde lika många mål när man slog Aston Villa hemma dessförinnan. Totalt har Newcastle tagit 27 poäng på 14 matcher vilket är sex poäng bättre än Chelsea som har en match mindre spelad.

En taktiskt duell

Smekmånaden är över för Graham Potter som nu har förlorat tre av sina fyra senaste matcher med sitt Chelsea. Hans första förlust i klubben kom mot hans forna då Chelsea föll borta mot Brighton i den näst senaste ligaomgången. Därefter åkte man på en ny tung förlust i derbyt mot Arsenal förra helgen.

Spelmässigt har de senaste insatserna också lämnat en hel del i övrigt att önska. Man föll fullt rättvist mot både Brighton och Arsenal och det gjorde man även i veckans bortamöte mot Manchester City i Ligacupen.

Potter har en hel del att ta tag i och nu väntar en sista svår prövning innan VM-uppehållet. Förra säsongen vann Chelsea båda mötena mot Newcastle, men de sistnämnda har höjt sig flera nivåer sedan dess.

Newcastle gäller nu som knappa favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.40 gånger pengarna och det får man säga är en väldigt bra utdelning med tanke på hur starka Newcastle har sett ut på sistone.

Det råder ingen tvekan om vilket lag som kommer till den här matchen med den bästa formen och jag har svårt att se att Newcastle skulle förlora den här matchen. Det blir en intressant duell mellan två skarpa fotbollstränare som delvis kan komma att ta ut varandra. Mitt spel blir 1X och att det görs under 3.5 mål totalt till 1.89 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: 1X & under 3.5 mål
Odds: 1.89
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30, lördag 12 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: