Speltips Newcastle – Manchester City 21/8: Fördel gästerna

Axel Sjödin Publicerat: 21 August 2022

Premier Leagues två rikaste klubbar drabbar samman under söndagen då Newcastle välkomnar Manchester City till St James Park.

Newcastle - Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

De regerande mästarna Manchester City går in som klara favoriter i söndagens möte mot ett Newcastle som har hållit tillbaka lite på satsningarna under sommarfönstret. Även om Newcastle är på väg uppåt så är det fortfarande klasskillnad mellan dessa två lag.

The Magpies har inlett säsongen med en vinst och ett kryss. De besegrade Nottingham Forest någorlunda bekvämt i premiären, men stötte på tuffare motstånd i den andra omgången då de gästade Brighton.

Brighton var oerhört nära att spräcka nollan flera gånger om i en match som tillslut blev mållös och Newcastle ska nog vara väldigt nöjda med att de kunde lämna Falmer Stadium med en poäng sett till målchanserna.

Sedan Eddie Howe tog över Newcastle så har de imponerat väldigt mycket och många tror på att de ska kunna vara med och strida om Europaplatser redan i år. Det kommer däremot att vara ett väldigt tufft test mot Manchester City och mötena förra säsongen slutade 0-4 och 0-5 till Citys favör.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Manchester City körde över Newcastle i fjol

Gästerna har sett sådär fläckfria ut som få andra klubbar kan göra under säsongsinledningen. West Ham var inte ofarliga i premiären, men Manchester City kunde trots allt lämna London med tre poäng och plockade därefter upp en väldigt bekväm seger mot nykomlingen Bournemouth med klara 4-0 i den efterföljande omgången.

En bortamatch på St James Park är på inget sätt och vis en lätt match, men sett till hur mötena såg ut mot Newcastle förra året så är det svårt att tro på något annat än en bekväm trepoängare för Citys del oavsett.

Newcastle har dock fått chansen att ha en hel försäsong under Eddie Howe nu och har varit väldigt starka på hemmaplan under våren. Så riktigt så stora siffror ska vi nog inte förvänta oss. Howe kan dessutom mycket väl få tillbaka en handfull spelare från skador inför mötet som han har att tillgå.

Båda lagen är de enda som har hållit nollan i de två första öppningsmatcherna och för Newcastles del så berodde mycket på en storspelande Nick Pope i målet. Det kommer nog inte att räcka till mot Manchester City och vi spelar här på att gästerna vinner och håller nollan för 2.22 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Manchester City vinner mot noll
Odds: 2.22
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 17:30
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: