13 juli 2020 Manchester United Southampton

Speltips Southampton – Arsenal 23/10: Ska vara vinst

Ligaledande Arsenal gästar Southampton under söndagen i en match där de är klara favoriter att segra.

Arsenal har ett fint läge att bättra på sin vinstsvit ytterligare då de ställs mot ett Southampton som inte har varit utan problem under säsongen. Båda lagen kommer från vinster tidigare i veckan, men att bygga vidare på det resultatet kommer inte att bli lätt för Southamptons del.

Egentligen så skulle Arsenal ha mött Manchester City i torsdags ifall de inte hade behövt ta igen en uppskjuten Europa League-match istället. Det gör i alla fall så att de är betydligt mer utvilade nu till helgen då de hade lyxen att kunna ställa upp med en hel del reserver mot PSV och ändå vinna med 1-0 och därmed säkra avancemang i Europa League.

Även det senaste resultatet i ligan mot Leeds slutade 1-0 i Arsenals favör efter en dramatisk match där Leeds missade en straff i andra halvlek. De lär nog försöka ha lite större marginaler än så i helgen då de möter ett lag som de rimligtvis borde slå med tanke på vilken fantastisk form Arsenal är i.

De har dessutom varit fantastiska på bortaplan då de utöver förlusten mot Manchester United har vunnit de resterande fyra matcherna utan att ens släppa in ett mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Southampton är fortsatt pressat

Det var en oerhört viktig seger för Southampton tidigare i veckan, som därmed kunde klättra över strecket och vädra lite morgonluft. Ralph Hassenhüttl kan tillfälligt ha räddat kvar sig själv vid tränarposten med 1-0-segern borta mot Bournemouth, men det lär nog fortsatt att bli väldigt kämpigt för The Saints och Hassenhüttl sitter knappast säkert.

Att de ska plocka poäng mot Arsenal kan dock knappast vara ett krav, även om de överraskade lite i den senaste hemmamatchen och fick med sig en pinne mot West Ham. De har även slagit Chelsea hemma tidigare under säsongen, men trots detta så är det svårt att se dem rubba detta Arsenal.

Skadeläget ser ganska bra ut i båda trupperna, men Southampton fick tyvärr se Kyle Walker-Peters lämna plan senast mot Bournemouth i vad som verkar vara en långtidsskada. Roméo Lavia är också borta inför matchen troligtvis, även om han är på bättringsvägen. För Arsenals del så är Oleksandr Zinchenko den som kanske kan komma tillbaka från skadelistan, men han missade matchen mot PSV tidigare i veckan.

Arsenal har varit väldigt kliniska under senare tid och har inte släppt in många mål. Tre raka hållna nollor lär ge bra självförtroende mot ett Southampton som har haft en del svårigheter med att skapa offensivt. Vi spelar därmed på att Arsenal vinner mot noll för 2.75 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Arsenal vinner mot noll
Odds: 2.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 15:00
TV: 
Stream: 

Jämför odds: