Speltips Southampton – Chelsea 30/8: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 30 August 2022

Southampton gästas av Chelsea i den femte omgången av Premier League. Matchen spelas tisdagen den 30 augusti 2022 med avspark kl 20:45 på St. Marys Stadium.

Southampton – Chelsea

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ralph Hasenhuttls Southampton kan komma i många skepnader där topparna kan vara höga och bottnarna ganska djupa. Så såg det ut under stora delar av förra säsongen och inledningen av den här säsongen tyder på samma tendenser.

I lördagens hemmamöte mot Manchester United gjorde man det svårt för sin motståndare genom att spela en väldigt direkt fotboll. Gästerna fick aldrig något bett i sitt presspel när Southampton hela tiden valde det längre uppspelet. Trots att man har en väl fungerande matchplan som man fullföljer på ett bra sätt räckte det inte till poäng.

Man United hade en bra period i början av andra halvlek där man också gör matchens enda mål. Southampton är långt ifrån ofarliga men spetsen saknades den här eftermiddagen. Southampton står därmed på fyra poäng efter fyra matcher i Premier League.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnålare än förväntat

Chelseas identitet den här säsongen är också lite svårdefinierad så här långt. Man stod för en väldigt bra insats i derbyt mot Tottenham, men föll sedan tillbaka rejält i 3-0-förlusten mot Leeds därefter.

I lördags tog man emot Leicester och det blev en match som präglades av Gallaghers utvisning i den första halvleken. Trots att Chelsea var en man mindre i en dryg timme kunde man hålla spelet uppe och Sterling blev matchhjälte då han gjorde sina två första ligamål för klubben i den här 2-1-segern.

Vi har nu att göra med två lite mer svårbedömda lag för tillfället. Att döma av det senaste mötet lagen emellan är det dock klar fördel Chelsea. När de senast möttes på St. Marys i våras vann nämligen gästerna med hela 6-0. Höstens möte vann Chelsea med 3-1 på Stamford Bridge.

Chelsea gäller förstås som favoriter, men jag tycker att Southamptons insats mot Man United talar för att det här kommer att bli en jämn batalj. Man försvarade sig väl och bjöd egentligen inte på någonting. Kan Southampton agera lika disciplinerat kommer Chelsea få jobba hårt för segern.

Spelbolagen lutar åt att det här kommer att bli målrikt, men jag finner ett bättre spelvärde i motsatsen. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.76 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.76
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45, tisdag 30 augusti 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: