13 juli 2020 Manchester United Southampton

Speltips Southampton – Chelsea 9/4: Tveksam form

Det är två lag med tveksam form som ställs mot varandra när Southampton tar emot Chelsea i Premier League. Matchen spelas lördagen den 9 april 2022 med avspark kl 16:00.

Southampton lyckades knipa en poäng i bortamötet mot Leeds förra helgen och bröt därmed en förlustsvit på fyra raka matcher. Den poängen ger att man står på 36 poäng efter 30 omgångar och placerar sig på en 12:e plats i Premier League.

Southamptons säsong har pendlat en hel del mellan sämre och bättre perioder. Man inledde det här året starkt och hade inte förlorat en enda match under 2022 fram till mötet mot Aston Villa i början av mars.

Där inleddes så en fyra matcher lång förlustsvit. Inför mötet mot Leeds senast hade man fått stryk i tre raka hemmamatcher mot Newcastle och Watford i ligan samt mot Manchester City i FA-cupen.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Öppen matchbild

Chelsea hade också de en fin trend trots alla pågående problem runt klubbens ägarskap. Man stod på sex raka vinster inför hemmamötet mot Brentford förra helgen, men där rasade man samman inom loppet av tio minuter. Gästerna gjorde då tre mål och kunde till slut vinna med hela 4-1.

I onsdags hade Chelsea chansen att studsa tillbaka och ge sig själva möjligheten att försvara sin Champions League-titel. Men insatsen mot Real Madrid på hemmaplan blev en besvikelse då man föll med 3-1 och läget ser nu ganska mörkt ut för Chelsea på alla fronter.

Southampton och Chelsea har mötts två gånger den här säsongen och båda gångerna har de sistnämnda gått segrande. Båda mötena spelades i oktober på Stamford Bridge där Chelsea först vann i ligan 3-1 och därefter i Ligacupen efter straffar i en match som slutat 1-1.

Chelseas spelschema är nu väldigt tätt. Man spelade senast i onsdags och på tisdag väntar returen i Madrid. I Premier League gäller nu främst att försvara sin andraplats och det finns anledning att tro att Thomas Tuchel kommer att rotera en del i startelvan.

Dessa förutsättningar stärker Southamptons chanser. De har visserligen förlorat sina tre senaste hemmamatcher men man har inte gått mållösa och bör kunna göra mål även mot ett Chelsea vars status känns tveksam just nu.

Jag tror på en ganska öppen matchbild här och mitt spel blir att båda lagen kommer göra mål till 1.80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 16:00, lördag 9 april 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: