Speltips Wolverhampton – Manchester City 17/9: Försvarsstarka

Martin Efvergren Publicerat: 17 September 2022

Wolverhampton Wanderers tar emot Manchester City i den sjunde omgången av Premier League. Matchen spelas lördagen den 17 september 2022 med avspark kl 13:30 på Molineaux Stadium

Wolverhampton – Manchester City

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Hos Wolverhampton Wanderers är mycket sig likt från förra säsongen då man var Premier Leagues målsnålaste lag. Efter sex spelade ligamatcher har man bara gjort tre mål och målsnittet ligger på 1.17 mål per match. På dessa matcher har Wolves tagit sex poäng – men trenden måste sägas vara uppåtgående.

Förra lördagen kunde man besegra Southampton med 1-0 hemma och man har därmed en seger och två kryss på de tre senaste.

Spelmässigt har man kanske förtjänat mer poäng än man tagit, men förmågan i den sista tredjedelen är alltjämt inte den vassaste och Raul Jimenez skadeproblem verkar inte ge med sig. Nu har man förstärkt med Diego Costa som senast spelat i den brasilianska ligan och det ska bli mycket intressant att se vad han kan tillföra Wolverhampton.

Målsnåla Wolves

Manchester City har totalt sett stått för en övertygande säsongsinledning, men även solen har sina fläckar. Man skulle kunna argumentera för att Erling Haaland har varit för avgörande och i perioder i flertalet av matcherna har tempot varit för lågt.

Den här kritiken kan man i alla fall, utan större diskussion, tillämpa på Man Citys insats hemma mot Dortmund i onsdags. Passningsspelet var då inte särskilt vägvinnande och gästerna kunde, utan större problem, hänga med. Det var därför inte ologiskt att de också tog ledningen i början av andra halvlek. Men Manchester City visade i slutskedet, som så många gånger förr, att man har en extra växel när det väl gäller. Till slut kunde Haaland avgöra med ett konstmål som gav dem en 2-1-seger.

Senast Wolverhampton och Man City möttes var i maj på Molineaux och det blev då en klar 5-1-seger för gästerna där De Bruyne blev fyramålsskytt. När de nu möts igen är Man City stora favoriter då ett spel på bortalaget endast ger omkring 1.35 gånger insatsen.

Om Man City har en bra dag kan det förstås bli typ en femetta som senast, men jag tycker att det finns en hel del som talar för att det kommer att bli jämnare den här gången. Wolves är nästan alltid solida bakåt men också uddlösa framåt. Det tror jag borgar för en mindre målrik tillställning. Mitt spel blir att Manchester City vinner och att det görs under 3.5 mål till 2.23 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Man City vinner & under 3.5 mål
Odds: 2.23
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:30, lördag 17 september 2022
TV: 
Stream:  viaplay logo

Jämför odds: