Långtidsspel inför Serie A-säsongen 2022/23

Axel Sjödin Publicerat: 14 August 2022

Italienska Serie A drar äntligen igång igen till helgen och vi tar en titt på långtidsspel inför den efterlängtade premiären.

Långtidsspel Serie A

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vi står inför en väldigt spännande säsong nere från Italien där det finns flera potentiella utmanare om både titeln och Champions League-platserna. De regerande mästarna Milan stod för en fantastisk avslutning av säsongen på vårkanten, men återfinns först på tredje plats hos spelbolagens favoriter till att vinna titeln.

Det är istället Inter och Juventus som gäller som favoriter till titeln. Inter stod för en väldigt säsong i ligan i fjol under Simone Inzaghi, som tog över Antonio Contes bygge. Men då hade han ändå tappat några av de ingredienser som fick Inter att vinna titeln säsongen dessförinnan, kanske främst Romelu Lukaku som nu är tillbaka genom ett lån från Chelsea.

Lautaro Martínez och Romelu Lukaku kan mycket väl återigen göra Inter till Italiens offensivt giftigaste lag. Men i år så får även Massimiliano Allegri chansen att träna Juventus från start med Dusan Vlahovic på topp. Matthijs de Ligt har dock sålts till Bayern München och som ersättare så har de hämtat in Bremer från stadsrivalen Torino.

Man ska dock inte alls räkna bort Milan som fortsatt har en ung och spännande trupp där de har hämtat in Charles De Ketelaere från Club Brügge. Tappen av Franck Kessie och Alessandro Romagnoli helt gratis lär dock svida en del för många milanisti. Sedan ska vi inte heller glömma det alltid farliga Napoli och Roma som går in i sin andra säsong under José Mourinho och som har förstärkt ytterligare i sommar.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Säsongens skyttekung

Ett intressant spel inför säsongen är vem som blir säsongens skyttekung och inför den stundande Serie A-säsongen så finns det främst fyra kandidater värda att titta närmare på. Inter har två i Lukaku och Martínez, Juventus har Vlahovic och sist men inte minst så är det Lazios Ciro Immobile som har vunnit skytteligan tre gånger på de fem senaste säsongerna och innehar titeln från i våras.

Mycket av Immobiles framgångar har dock kommit från hans stundvis briljanta samarbete med Luis Alberto på mittfältet. Men spanjoren sägs vara på väg bort från klubben och har inte varit lika bra på senaste. Vlahovic ledde faktiskt skytteligan över Immobile innan hans flytt till Turin där han gick in i en omställningsperiod. Men även där så fick han med sig sju mål på femton matcher, trots att det på intet sätt var någon drömsäsong för Juventus.

Lukaku stod för lejonparten av Inters mål då de vann ligan för två säsonger sedan, men hans partnerskap med Martínez gör att målen sprids ut lite mellan dem och han har också två år till på nacken nu. För Vlahovics del så utvecklas han fortfarande och som den solklara målskytten i en titelutmanare som Juventus så tycker jag att det är klart spelvärt att satsa på Dusan Vlahovic som skyttekung för 5.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Vlahovic vinner skytteligan
Odds: 5.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo