7 december 2017 Atalanta Lyon Speltips

Speltips Atalanta – Empoli 21/5: Öppen matchbild

Ett Atalanta på jakt efter en Europaplats tar emot Empoli i den sista omgången av Serie A. Matchen spelas lördagen den 21 maj 2022 med avspark kl 20:45.

Atalanta har inte kommit upp i de senaste årens höga nivåer den här säsongen. Det blir inget Champions League nästa säsong, men det kan bli spel i Europa om resultaten går deras väg.

Inför den sista omgången ligger man på en åttonde plats i Serie A. Man står på samma poäng som sjuan Fiorentina men det krävs att de tappar poäng samtidigt som Atalanta vinner den här matchen.

Bergamo-laget kommer från en 2-0-förlust borta mot AC Milan i söndags. Dessförinnan hade man spelat fyra raka matcher utan förlust. I den näst senaste omgången slog man Spezia med 3-1 borta. De två föregående matcherna hade man kryssat på hemmaplan mot Torino och Salernitana.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Offensivt inriktade lag

Nykomlingen Empoli har en ganska skral poängskörd på sistone men totalt sett har man svarat för en stabil säsong i återkomsten till Serie A. Inför den sista omgången ligger man på 14:e plats och har nu endast att spela för att försvara den placeringen.

Empoli slog Napoli hemma för tre omgångar sedan och det är lagets enda vinst på de 20 senaste matcherna. I lördags spelade man 1-1 hemma mot Salernitana och dessförinnan hade man förlorat två raka matcher mot Torino och Inter.

Atalanta och Empoli möttes senast i Empoli i höstas och det var då gästerna som vann med klara 4-1. Atalanta har nu mest att spela för och de gäller också som stora favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger endast omkring 1.24 gånger insatsen.

Empoli har en sämre vår bakom sig, men man har hela säsongen haft en förmåga att höja sig mot de bästa lagen. De är ett offensivt inriktat lag och man är det tredje målgladaste laget i Serie A med ett snitt på 3.22 mål per match. Därmed har vi att göra med två lag med liknande fotbollsfilosofi.

Atalanta lär vara mest motiverade att vinna den här matchen men jag tror ändå att Empoli kan bjuda upp till dans. De har gjort det bra mot Napoli och Inter på sistone och de har inte gått mållösa från de fem senaste matcherna. Båda lagen har gjort mål i alla dessa fem matcher och i Atalantas fall har båda lagen gjort mål i fem av de sex senaste matcherna.

Jag räknar med att det kommer att bli en öppen matchbild här och mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.66 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.66
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 20:45, lördag 21 maj 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: