Speltips Atalanta – Milan 21/8: Lackmustest

Axel Sjödin Publicerat: 21 August 2022

Söndagskvällen bjuder på ett spännande stormöte från Serie A mellan Atalanta och de regerande mästarna Milan.

Atalanta - Milan

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Både Atalanta och Milan inledde säsongen med varsin vinst i premiäromgången. I den andra omgången kommer säsongens första riktiga test för båda lagen då det vankas stormatch i Lombardiet.

Atalanta inledde säsongen borta mot Sampdoria där de vann med 2-0, men det var en jämn match där Atalantas offensiva spets var det som avgjorde. Det var inte en övertygande insats och med tanke på hur Atalanta avslutade förra säsongen med en otroligt skakig vår så har de en del att bevisa innan de är värdiga att betraktas som utmanare till en topp fyra-position.

Gian Piero Gasperini har, trots den misslyckade fjolårssäsongen, fortsatt fått förtroende på tränarposten. Klubben har också vågat satsa på en del spännande spelare i form av Jérémie Boga från Sassuolo, Éderson från Salernitana och Merih Demiral från Juventus bland annat.

Det kommer att bli intressant att få följa Atalanta i år då de förhoppningsvis inte har samma skadeproblem med deras offensiva duo Luis Muriel och Duván Zapata som knappt kunde spela tillsammans under fjolårssäsongen.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Milan har presterat bra mot Atalanta

De regerande mästarna Milan inledde även de med en 4-2-vinst mot Udinese efter en händelserik första halvlek. Milan vann dock välförtjänt tillslut och har fortsatt bygga på deras väldigt fina vinstsvit i ligaspelet sedan deras fantastiska avslut på fjolårssäsongen.

Milan är inte favoriter till att försvara titeln i år efter att både Inter och Juventus har förstärkts i år, men det återstår att se ifall i Rossoneri kan fortsätta att vara ett lag där helheten är större än summan av delarna. Det är något som Stefano Pioli har gjort väldigt rätt i detta Milan som ofta har överträffat förväntningarna.

De rödsvarta från Milano har dessutom ofta presterat bra mot just Atalanta. De har vunnit de tre senaste mötena lagen emellan och vann motsvarande möte i Bergamo förra året med 3-2. Milans höga press har gjort det svårt för Atalanta och det har varit Milan som har styrt matcherna under deras möten under föregående säsong.

Det är väldigt jämnt hos spelbolagen med en väldigt svag fördel för Milan, men jag skulle trots allt hålla Milan som klara favoriter här och det är i min mening väldigt fina odds på den raka tvåan här. För 2.54 spelar vi därmed på Milan hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Milan vinner
Odds: 2.54
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: