Speltips Atalanta – Torino 1/9: Tät tillställning

Axel Sjödin Publicerat: 1 September 2022

Atalanta och Torino har fått en identisk start på säsongen och tävlar nu om vilken av dem som kan hänga på i toppen tidigt.

Atalanta - Torino

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen ligger på sju poäng inför den fjärde omgången där de ställs mot varandra. Hemmalaget hade en väldigt tuff vår förra säsongen men verkar ha lyckats studsa tillbaka över sommaren och spelar bättre igen. Torino har i sin tur inlett stabilt också och kommer att vara en klurig utmaning för topplagen även i år.

Vinster mot Sampdoria och Hellas Verona samt ett kryss hemma mot de regerande mästarna Milan är ett fullt godkänt facit efter de tre inledande omgångarna för Atalanta. Spelet har sett stabilt ut och trots tappet av Cristian Romero så har defensiven sett stabil ut och de har bara släppt in ett enda mål på deras tre öppningsmatcher.

De har satsat en hel del på offensiv bredd inför i år, vilket var ett problem under fjolårssäsongen då både Luis Muriel och Duván Zapata drogs med skadeproblem. Förhoppningsvis så kan detta vara nyckeln för att undvika samma kollaps under våren som de upplevde förra säsongen och precis som under senare år så är de en av kandidaterna som hotar om en topp fyra-placering.

Atalanta var betydligt svagare hemma på Gewiss Stadium än på resande fot förra säsongen, men deras första hemmamatch mot Milan såg bra ut och de kliver in som klara favoriter att ta säsongens första hemmavinst mot Torino nu på torsdag.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Torino är defensivt starka

Gästerna har som sagt inlett starkt genom att besegra de båda nykomlingarna Monza och Cremonese på bortaplan, samtidigt som de höll Lazio mållösa i ett kryss hemma på Stadio Olimpico di Torino.

De har haft två tunga tapp på vardera sida av planen under sommaren då deras anfallsikon Andrea Belotti lämnade för Roma samtidigt som Bremer sålts till Juventus. Men de har återinvesterat pengarna från försäljningen och har breddat truppen en hel del med flera intressanta unga spelare.

Precis som i fjol så har defensiven sett väldigt bra ut hittills, då var de fyra i tabellen för minst antal insläppta mål och hade det lägsta snittet av mål åt båda hållen per match i ligan. Vi fick se prov på att de kan backa hem och få med sig ett kryss mot ett offensivt starkt Lazio för ett par omgångar sedan och de lär gå in med samma matchplan borta mot Atalanta.

Även Atalanta har haft ett lägre målsnitt än vad vi är vana vid hittills och för de höga oddsen 2.14 hos Lucky Sports så känns underspelet verkligen lockande inför denna potentiellt täta tillställning.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.14
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: