Speltips Atalanta Lazio 24 juni 2020

Speltips Lazio – Atalanta 22/1: Nytt målkalas?

Det är två av ligans målgladaste lag som ställs mot varandra när Lazio tar emot Atalanta i Serie A. Matchen spelas lördagen den 22 januari 2022 med avspark kl 20:45.

Maurizio Sarris Lazio har blandat och gett en hel del den här säsongen. Man gjort många mål framåt men samtidigt släppt in väldigt många mål bakåt.

Målrikt blev det dock inte när man i tisdags slog ut Udinese i Coppa Italia. Matchen var mållös efter två halvlekar och det blev till slut Immobile som avgjorde under förlängning.

I Serie A har man spelat tre matcher det här året. I den första spelade man 3-3 hemma mot Empoli. Därefter föll man med 2-1 borta mot Inter och i den senaste omgången förra helgen vann man med 3-0 borta mot Salernitana. Det ger att man står på 35 poäng efter 22 matcher och ligger på en åttonde plats i tabellen.

Atalanta är sju poäng före Lazio och har därtill en match mindre spelad. De kommer från en jämn batalj i söndags då man tog emot Inter i en match som, något oväntat, slutade mållös. Dessförinnan hade man besegrat Venezia med 2-0 i Copa Italia samt Udinese med 6-2 i Serie A.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målrik historik

Både Lazio och Atalanta kommer alltså från varsina målsnåla matcher. Det hör annars inte till vanligheterna när det gäller de här båda lagen.

Lazio är Serie A:s målgladaste lag den här säsongen med ett snitt på 3.86 gjorda/insläppta mål per match. Atalanta har de senare åren prenumererat på den förstaplatsen, men har den här säsongen bjudit på lite färre mål i båda riktningar. De tillhör dock fortsatt toppen med ett snitt på 3.33 mål per match.

Ser vi till inbördes möten mellan Lazio och Atalanta så brukar det också bli målrikt. När lagen möttes i Bergamo i den elfte omgången av den här säsongen slutade det 2-2. Ser vi till de sex senaste mötena så har det gjorts över 3.5 mål i samtliga matcher.

När de nu ställs mot varandra igen är det Atalanta som gäller som favoriter hos spelbolagen. Ett spel på bortalaget ges till ett odds omkring 2.15.

Totalt sett har Atalanta varit det bättre laget den här säsongen. Lazio har inte lyckats hitta någon hög lägstanivå och framförallt har man haft problem mot topplagen i Serie A. Man besegrade visserligen Inter hemma i höstas men i övrigt har man inte riktigt räckt till.

Lazio och Atalanta är två offensivt inriktade lag och det är förstås ingen slump att det brukar bli många mål när de är involverade. Även om de kommer från varsina 0-0-matcher finner jag god anledning att tro att det kommer bjudas på en del mål i den här matchen. Mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål totalt samt att båda lagen gör mål till 1.81 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.81
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, lördag 22 januari 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: