Speltips Lazio – Bologna 14/8: Oklart var de står

Axel Sjödin Publicerat: 14 August 2022

Lazio välkomnar Bologna till Stadio Olimpico i premiäromgången av Serie A under söndagskvällen.

Lazio - Bologna

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det sista ordet är ännu inte sagt om Lazios sommarfönster och klubben kommer från en rätt stormig säsong utanför planen med bråk mellan spelare, tränare och sportchef. Sportsligt så har det dock inte riktigt märkts av ännu, och de får en någorlunda bekväm start på säsongen mot ett Bologna som har tappat en del tongivande spelare under sommaren.

Luis Alberto uppges fortsatt vara på väg bort från klubben och där letar Lazio ersättare, även Sergej Milinkovic-Savic har ryktats iväg, men än så länge så har Lazio till stora delar fortfarande ett slagkraftigt lag. Luiz Felipe har dock lämnat för Real Betis, men de har däremot fått in Milans Alessio Romagnoli som bosman, vilket är en väldigt fin värvning.

Maurizio Sarri går nu in i sin andra säsong som tränare för klubben och hans speciella spelfilosofi hade märkbart en startsträcka under förra säsongen. Men försäsongen har inte sett särskilt lovande ut för Lazio, även om det rimligtvis borde se bättre ut på flera områden vid det här laget.

I vanlig ordning så tillhör Lazio inte någon favorit att slå sig in i topp fyra, men de är en bubblare då de rimligtvis har alla ingredienser i sin startelva för att kunna sno åt sig fjärdeplatsen om det vill sig till.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Bologna har tappat en del under sommaren

Gästande Bologna såg bitvis vassa ut under fjolåret, men slutade trots allt först på trettonde plats i slutändan. Sinisa Mihajlovic är kvar vid rodret, men har nog sämre förutsättningar för att kunna utmana om en plats på den övre tabellhalvan än i fjol.

De har köpt loss och sålt vidare den unge belgiske talangen Arthur Theate, samtidigt som både Aaron Hickey och svenska Mattias Svanberg har sålts. Det är alltså flera unga och delvis bärande spelare som har fått lämna utan att de har ersatts av samma kvalitet. Det har också varit en hel del snack om att Manchester United vill ha Marko Arnautovic, men vad som kommer hända där är fortfarande oklart.

Man ska inte läsa in för mycket från resultaten under försäsongen, men det är illavarslande att de har förlorat deras två senaste matcher mot de holländska klubbarna AZ Alkmaar och senast fick stryk av Twente med 1-4.

Lazio ska vara det starkare laget här och har fördel av hemmaplan, vi kombinerar därmed ett spel på den raka ettan med över 2,5 mål för 2.16 hos Lucky Sports då Lazio också var det lag som snittade högst antal mål per match i hela ligan under Sarri.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Lazio & över 2,5 mål
Odds: 2.16
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:30
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: