Speltips Lazio – Inter 26/8: Målglada lag

Martin Efvergren Publicerat: 26 August 2022

Lazio tar emot Inter i den tredje omgången av Serie A. Matchen spelas fredagen den 26 augusti 2022 med avspark kl 20:45.

Lazio – Inter

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Lazio slutade på en femte plats i Serie A förra säsongen. Man var då sex poäng från Juventus på fjärde plats och helheten får sägas vara godkänd då man placerade sig en poäng före ärkerivalen Roma.

Nu går Maurizio Sarri in i sin andra säsong som huvudtränare och planen är förstås att kontinuiteten i hans arbete ska bära frukt. I synnerhet då inga ekonomiska muskler att i någon större utsträckning förstärka truppen finns.

Det blev hursomhelst en ganska stökig premiär där nye målvakten Luis Maximiano utvisades redan efter drygt fem minuter i mötet mot Bologna. Trots det kunde Lazio komma tillbaka och vända till en 2-1-seger. I lördags spelade man sedan 0-0 i en mindre händelserik tillställning borta mot Torino.

Offensivt inriktade

Inter tog hela 20 poäng fler än Lazio förra säsongen. Det räckte dock ”bara” till en andra plats i Serie A och nu är siktet tydligt inställt på att återta tronen.

Romelu Lukaku är tillbaka och han visade vägen direkt då han nätade redan i den andra matchminuten borta mot Lecce i premiären. Det blev sedan en match där Inter kom undan med darr på ribban. Dumfries kunde sätta avgörande 2-1 på tilläggstid, vilket kan tolkas som ett styrkebesked även om Inter hackade något.

Desto mer övertygande var sedan insatsen hemma mot Spezia i lördags. Inter vann med 3-0 och visade att man är på väg åt rätt håll.

Det skiljde alltså många poäng mellan Lazio och Inter förra säsongen, men när lagen möttes blev det jämnt. Senast de möttes, i januari, vann Inter med 2-1 hemma medan höstens möte i Roma slutade med en 3-1-seger för Lazio.

Förra säsongen gjorde Inter 84 mål och var med det bäst i Serie A. Näst bäst i ligan var Lazio med sina 77 mål. Därutöver kan vi konstatera att de sistnämnda var seriens målgladaste lag med ett snitt på 3.55 mål per match.

Vi har utan tvekan att göra med två offensivt inriktade lag och jag finner ingen anledning att tro att man kommer att spela på något annat sätt här. Mycket talar för att det kommer att bli en öppen matchbild och mitt spel blir att det kommer göras över 2.5 mål samt att båda lagen gör mål till 1.86 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.86
Bolag: Expekt
Spelstopp: 20:45, fredag 26 augusti 2022
TV: 
Stream:  cmoreplay logo

Jämför odds: