Speltips Napoli Roma 5 juli 2020

Speltips Roma – Lazio 6/11: Romderby

Söndagskvällen bjuder på ett Romderby då Roma och Lazio drabbar samman i Serie A. Matchen spelas söndagen den 6 november 2022 med avspark kl 18:00.

Roma föll tungt efter ett sent Napoli-mål i toppmötet mot serieledarna för två veckor sedan. Bortsett från det nederlaget är trenden positiv då man vunnit fyra av de fem senaste matcherna i Serie A.

Därtill har man två raka segrar i Europa League. I veckan kunde man säkra andraplatsen i gruppen efter att man slagit Ludogorets med 3-1 hemma.

Förra helgen ställdes man mot Verona på bortaplan. Där kunde man säkra tre poäng efter två sena mål som gav en 3-1-seger. Därmed har Roma spelat ihop 25 poäng på 12 matcher, vilket ger att man är en poäng före Lazio inför säsongens första Romderby.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma gäller som favoriter

Poängmässigt är det alltså inte mycket som skiljer de här båda lagen. Lazio torde dock komma med en lite mindre god känsla då man torskat sina två senaste matcher. Därtill saknar man Milinkovic-Savic som är avstängd och Immobile som är skadad.

I torsdags föll Maurizio Sarris manskap med 1-0 borta mot Feyenoord i Europa League och missade därmed avancemang från gruppen där samtliga lag slutade på åtta poäng. Än värre var dock ändå förra helgens 3-1-förlust hemma mot Salernitana i Serie A. Detta efter en väldigt svag andra halvlek där Lazio tappade sin 1-0-ledning från den första halvleken.

I det senaste Romderbyt var det Roma som segrade med klara 3-0. Höstens möte vanns av Lazio med 3-2 och ser vi till de sex senaste mötena så är statistiken helt jämn. Lagen har då tagit två segrar var och två har slutat oavgjort.

Förutsättningarna talar nu till Romas fördel och de gäller också som favoriter till drygt två gånger insatsen.

Lazio släppte in tre mål i senaste ligamatchen, men bortsett från den svaga andra halvleken har man varit väldigt solida bakåt så här långt. Totalt har man endast släppt in 8 mål i ligan samtidigt som Roma bara har gjort 16 mål framåt.

Som jag ser det är Lazio något undervärderade här. Jag finner anledning att tro på en jämn och tät batalj och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.80 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 18:00, söndag 6 november 2022
TV: 
Stream: 

Jämför odds: