30 april 2017 Roma Lazio

Speltips Roma – Napoli 23/10: Kvällsmatch i Rom

Söndagskvällen avslutas med ett Derby del Sole mellan Roma och Napoli från Stadio Olimpico.

Få saker går upp mot att få avnjuta ett riktigt toppmöte från Stadio Olimpico iklädd sin kvällsskrud. Stämningen lär det inte vara något fel på då Roma och Napoli drabbar samman i vad som kommit att kallas Derby del Sole. Napoli leder ligan efter en fantastisk säsongsöppning och Roma är bara fyra poäng bakom, redo att krympa avståndet.

Roma har blandat och gett hittills under säsongen och sett till deras spel så måste man ändå säga att det känns lite underligt att de tagit sig in i topp fyra. Det har sett väldigt instabilt ut mot många sämre lag och de har behövt straffar för att avgöra mot bottenlagen Sampdoria och Lecce i deras två senaste matcher, men Roma fortsätter att plocka trepoängare även om de inte imponerar, vilket ju också är en styrka i sig och väldigt typiskt för den gode José Mourinho.

De har dock rest sig i stormatcherna och vände och vann borta mot Inter i början av månaden, samtidigt som de var klart bättre än Atalanta i förlusten mot dem veckan tidigare. Det lär inte finnas någon brist på motivation från Romas håll som verkligen är hungriga efter att få ge sig in i toppstriden på riktigt igen och inte fortsätta hamna bakom topp fyra-placeringarna som de så ofta gjort under de senare åren.

Att de saknar en av sina bästa spelare hittills i form av Paulo Dybala är dock ett bakslag inför stormötet. Hans spets hade nog verkligen kunnat komma till nytta här.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Vem kan stoppa detta Napoli?

Napoli saknar dock också viktiga spelare i form av Zambo Anguissa och Amir Rrahmani, där särskilt den förstnämnde har varit briljant i höst. Men styrkan med Napoli i år har verkligen varit hur Luciano Spalletti lyckats få ut väldigt mycket av spelare som få hade förväntat sig kunde höja sig till den här nivån, och det gäller inte bara enskilda spelare. Hela truppen har höjt sig är känslan.

Victor Osimhen är i alla fall tillbaka i anfallet och var med och avgjorde en svängig 3-2-match mot Bologna där Napoli förmodligen borde ha vunnit med större marginal. Frågan är vem som kan få stopp på detta Napoli. De har tio raka vinster i ligan och Champions League sammanlagt och är fortfarande obesegrade med blott två kryss under säsongen.

Taktiskt så kommer detta att bli en väldigt intressant match, men Napoli kommer förmodligen att ha ett spelövertag och är väldigt duktiga på att stänga ner motståndarens spel. Det är snudd på helt jämnt hos spelbolagen, men jag håller Napoli klart högre i år och tror att de lyckas få med sig ännu en tung trepoängare här för 2.45 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Napoli vinner
Odds: 2.45
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream: 

Jämför odds: