Speltips Salernitana – Roma 14/8: Andas optimism

Axel Sjödin Publicerat: 14 August 2022

Salernitana ställs mot Roma på Arechi Stadium i den sena kvällsmatchen från Italien på söndag.

Salernitana - Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Båda lagen avslutade förra säsongen starkt och går in i en ny med optimism i klubben. Roma tog sin första europeiska titel någonsin då de vann Conference League och Salernitana stod för en heroisk insats där de tog sig upp på säker mark med en poängs marginal tillslut.

Det märktes verkligen att det var en efterlängtad titel för Romas del och ni har säkert alla sett bilderna på hur deras nyförvärv Paulo Dybala välkomnades av romarna när han skrev på för klubben som bosman i sommar. Det är en klubb som mår bra just nu och José Mourinho har fått det förtroende som inte alls var lika självklart när det gick lite knackigt under förra hösten.

Utöver Dybala så är det inte särskilt mycket som har hänt på transfermarknaden, men med deras trupp ska de kunna vara med och slåss i toppen ifall de nu får ut det mesta av spelare som Dybala, Nicolò Zaniolo och Lorenzo Pellegrini.

De är tunga favoriter till att inleda säsongen med en vinst nu på söndag och har sett väldigt bra ut under försäsongen där de har slagit Tottenham och körde över Sjachtar Donetsk nu senast.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Det kommer att krävas mer av Salernitana för att klara sig kvar

Även om Salernitana tillslut klarade sig kvar så kommer de att ha en minst lika svår uppgift framför sig även i år. De skrapade bara ihop 31 poäng totalt, vilket i nio fall av tio hade resulterat i nedflyttning. Botten i ligan var ovanligt svag i fjol och ifall Salernitana ska ta saken i egna händer i år så behöver de vara med och ta poäng från start.

Deras tränare Davide Nicola, som räddade kvar dem i fjol, har fått fortsatt förtroende och har varit med och förstärkt truppen under sommaren med flera stabila spelare såsom Matteo Lovato, Federico Bonazzoli och Domagoj Bradaric bland annat. De har dock förlorat både Éderson och Milan Djuric framförallt, men allt som allt så ser de ändå starkare ut i år.

Att de stod för en tidig sorti från Coppa Italia då de mötte Parma i den första omgången är dock lite illavarslande. De förlorade med 0-2 förra helgen, trots hemmafördel, och måste lägga i en ny växel för att kunna utmana Roma. Detta borde vara en bekväm vinst för gästerna och vi spelar också på att Roma vinner och kombinerar det med ett spel på över 1,5 mål för ett sammanlagt odds på 1.75 hos Lucky Sports.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Roma & över 1,5 mål
Odds: 1.75
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: