Speltips Udinese – Roma 4/9: Stark säsongsinledning

Axel Sjödin Publicerat: 4 September 2022

Udinese ställs mot Roma som har inlett säsongen piggt då de båda lagen drabbar samman på Stadio Friuli på söndagskvällen.

Udinese - Roma

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Roma går in i den femte omgången som delad serieledare efter en stabil säsongsöppning. Även Udinese har dock inlett fint och är bara tre poäng bakom Roma inför omgången.

Titelstriden känns vidöppen i Serie A inför säsongen och José Mourinhos Roma lär se sin chans att ta nästa kliv efter en rätt blek säsong i ligaspelet i fjol. De lär dock vara stärkta av klubbens första europeiska titel någonsin då de vann Conference League i våras och har inför säsongen bättrat på offensiven genom att få in både Paulo Dybala och Andrea Belotti som bosman.

Det är ett Roma som är mycket präglat av Mourinhos spelfilosofi, vilket vi inte minst har fått se genom deras två inledande matcher mot förväntade bottenlag som båda slutade 1-0 i Romas favör. Nyförvärvet Dybala fick i alla fall chansen att skina genom två mål mot Monza tidigare i veckan, men annars så har det inte varit många mål åt något håll när Roma har spelat.

De går såklart in som favoriter uppe i Udine, även om de inte lyckades vinna motsvarande möte i fjol. Men detta är en klubb som andas positivitet för tillfället och som har sett stabila ut än så länge.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Udinese kommer från två raka vinster

Trots väldiga spelaromsättningar under varje sommarfönster så lyckas Udinese på något märkligt vis ändå alltid hålla en väldigt jämn nivå i Serie A. De har fått en fin start på säsongen efter att de vunnit sina två senaste matcher, där 1-0-vinsten mot Fiorentina särskilt sticker ut.

Med bara en fjärdedel av bollinnehavet så var det ändå Udinese som stod för matchens enda mål efter en väldig försvarsmiss av Fiorentina. Sättet de vann på säger dock inte särskilt mycket om huruvida de är kapabla till att utmana andra topplag, men de spikade i alla fall igen på ett snyggt sätt.

Då Roma själva gärna låter motståndarna föra matchen så kan det bli ett intressant, om än händelselöst, möte lagen emellan där Udinese lär vara nöjda med en poäng. Jag förväntar mig därmed en ganska avvaktande matchbild där båda lagen kan få det svårt att bryta igenom, därmed känns underspelet för hela 2.05 hos Betsson helt klart som spelvärt inför matchen.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 2.05
Bolag: Betsson
Spelstopp: 20:45
TV: 
Stream:  cmoresport logo

Jämför odds: