Stryktipset idag 5/11 – Spelförslag, odds & analys

Äntligen lördag och 13 matcher från de brittiska öarna. Fem matcher ska spelas i Premier League innan vi tar oss ett hack ner i hierarkin och fina Championship. Som grädde på moset så slår Svenska Spel på stort med hela 14 miljoner i jackpot. Vi kör igång direkt i jakten på miljonerna!

Spelstopp: 15:59

  Spela Stryktipset hos Svenska Spel Sport & Casino AB

1. Everton – Leicester 2

Kupongens kvällsmatch inleder denna lördag. Brendan Rodgers mannar har verkligen höjt nivån efter den svaga inledningen. Kreatören Maddison har klivit fram och är inblandad i nästintill allt offensivt spel. Senaste matchen mot City slutade visserligen med en 1-0 förlust, men här stod “Rävarna” upp väldigt bra och det enda som skiljde lagen åt var en stund av De Bruynes elegans. Everton kommer från två raka utan förlust, men senast fick Lampards grabbar svettas och ska vara glada att de kom undan med 0-0 mot Fulham. Gästerna ser bättre ut än på länge och är ett bättre lag än “The Toffees”. X2 plitas ner i Merseyside.

2. Manchester City – Fulham 1

City ställde upp med en reservbetonad elva i mötet mot Sevilla. Trots detta så rådde klasskillnad och de ljusblåa vann komfortabelt med 3-1. Här är Haaland fortsatt tveksam till spel, men Guardiola har ingen brist på inhoppare och Álvarez visade form med ett mål under onsdagen. Fulham har fortsatt att spela frejdig anfallsfotboll i återkomsten till högstaligan och kommer från fyra raka utan förlust. Försvaret har däremot lämnat en del att önska med 22 insläppta på endast 13 matcher. Den bräckliga defensiven kan komma att stå “The Cottagers” dyrt mot ett stjärnspäckat City. Ettan streckas högt, men det är helt i sin ordning. Spika och gå vidare.

3. Leeds – Bournemouth X

Leeds stod för omgångens skräll sist det begav sig när de vitdressade slog Liverpool på Anfield. Matchen stod och vägde och såg ut att sluta 1-1 när Summerville lyckades snubbla sig igenom ett passivt Liverpool försvar och sätta 2-1. Viktigt för Marsch som fick lite andrum. Här höjs dock ett varningens finger, Leeds kommer bortsett insatsen mot Liverpool från en otroligt kall period och åtta raka matcher utan seger. Svårt då att köpa att “The Whites” ska stå streckade närmare 60 procent. Tre raka förluster är ett faktum hos Bournemouth, men de hade innan dess sex raka utan förlust och ska inte räknas bort på Elland Road. Alla tecken och jobba högersidan!

4. Nottingham – Brentford 2

Nottingham måste göra något snarast om det ska bli en andra säsong i det engelska finrummet. Steve Coopers adepter blev regelrätt slaktade av Arsenal (5-0) i omgång 13 och ser håglös ut offensivt såväl som defensivt. Brentford insats i 1-1-matchen mot Wolves senast var ärlighetens namn en slätstruken sådan. Här saknas förvisso frontmannen Toney, men trots detta gillas “The Bees” chanser på City Ground. Värdarna har inte alls fått ihop kollektivet och agerar oorganiserat över hela planen. Tvåan inleder, men får gärna följas av krysset. X2!

5. Wolverhampton – Brighton 2

Brighton fick rejäl islossning mot sin gamla coach när Chelsea sköljdes över med 4-1. Detta var De Zerbis första seger som ansvarig och här tror jag att han får jubla återigen. Wolverhampton har otroligt svårt med anfallsspelet och har endast mäktat med sex mål på 13 omgångar och som extra salt i såren så är Diego Costa avstängd efter att ha tappat huvudet och skallat Mee i 97:e minuten mot Brentford. “Fiskmåsarna” med Trossard i toppform kommer inte slå av på takten och här kommer “Vargarna” få det hett om öronen. Tvåan står fint som singel på Molineux!

6. Blackpool – Luton 2

Vi går ett steg ner i seriesystemet och ett möte mellan Blackpool och Luton. Gästerna har inte riktigt fått samma utdelning poängmässigt som föregående säsong trots fortsatt fin fotboll. “Hattmakarna” har dock visat sig svårslagna och har plockat poäng vid 14 av 18 möjliga tillfällen. Blackpool plockades ner på jorden i förlusten mot WBA (1-0) efter att ha vunnit två raka. “The Tangerines” har gjort det fullt godkänt, men kommer med all sannolikhet att tillhöra de nedre regionerna av tabellen vid säsongssummeringen. Kan bara gästerna neutralisera formstarke Yates så är mycket vunnet. Undertecknad tror inte Luton förlorar på Bloomfield Road och X2 målas dit.

7. Middlesbrough – Bristol City 1

Bristol City kommer med sargat självförtroende till Riverside Stadium. Två segrar och endast åtta inspelade poäng på de senaste elva matcherna är ett faktum för Nigel Pearsons Bristol. Defensiven läcker som ett såll med 28 insläppta och detta är flest i ligan. Michael Carrick fick känna på segerns sötma för första gången som Boro-coach i segern mot Hull (3-1). De underliggande siffrorna har varit väldigt bra hela säsongen och enligt expected points hade en fjärdeplats varit rättvist för värdarna. Nu är det dags för retroaktiv utdelning i norra England och på hemmagräs mot ett sargat Bristol fortsätter segertåget. Ettan hamras ner!

8. QPR – West Bromwich 2

Precis som Boro så har West Bromwich spelat bra men inte fått resultaten. En tredjeplats sett till underliggande siffror är de facto 23:e plats och nästjumbo. Huddersfields gamla succétränare Carlos Corberán har tagit över skutan, och undertecknad tror att det kommer ge ett trendbrott. Ett sent mål från Yokuslu i den 85:e minuten gav en efterlängtad 1-0 seger i mötet med Blackpool. Och här stirrar sig svenska folket blinda på tabellen, QPR gör det bra under Beales ledning men har bara en pinne på de senaste två matcherna och när ettan då i skrivande stund närmar sig 60 procent så blir det nödbroms. X2 till magiskt värde på Loftus Road!

9. Rotherham – Norwich 2

Nykomlingen Rotherham har skramlat ihop en gedigen poängskörd i återkomsten, men verkligheten har börjat komma ikapp “The Millers” och endast en en pinne har hämtats av tolv möjliga på de senaste fyra matcherna. Här kommer dessutom ett Norwich som vaknat ur dvalan. Fyra poäng av sex möjliga är positivt efter ett par tuffa veckor för “Kanariefåglarna”. När Pukki haft det svårare med målskyttet så klev 19-åriga Ramsey fram med dubbla fullträffar i mötet med Stoke (3-1), och 0-0 mot toppkonkurrenten QPR var i underkant och tre poäng hade varit rättvist. Norwich är bättre på de flesta positionerna och ska gälla som klar favorit. Tvåan lämnas allena!

10. Stoke – Birmingham X

Stoke har i det stora hela sett bättre ut sedan Alex Neil tog över huvudansvaret. Spetskvalité finns i truppen hos lirare som Clucas, Powell och Liam Delap som är son till Stoke-legenden Rory Delap. 1-0 segern var viktig och något som “The Potters” ska kunna bygga på när “Blånäsorna” från Birmingham kommer på besök. Gästerna spelar en kompakt och organiserad fotboll med fokus på defensiv stabilitet. Bristen på spets blir däremot ofta påtaglig och Eustaces gäng har inte sällan svårt att avgöra matcher. En jämn och tillknäppt historia att vänta således på Bet365 Stadium där krysset inte känns avlägset. 1X agerar lås i ett regnigt Stoke-on-Trent!

11. Sunderland – Cardiff 1

De svarta katterna från Sunderland har agerat med pondus i återkomsten till Championship. 24 poäng och en stabil tolfteplats imponerar och hemma på Stadium of Light trivs Mowbrays gäng. Gästande Cardiff har det tuffare och har fyra förluster av fem möjliga och dessutom har “The Bluebirds” endast mäktat med tre mål framåt. I Wales är de ofta att räkna med, men när landsgränsen korsas blir det värre, vilket resultatraden 2-1-6 vittnar om. I norra England ska de rödvita lirarna kunna förlänga sin förlustfria svit till tre matcher och ettan singlas med god känsla!

12. Swansea – Wigan X

Revanschdags för nyuppflyttade Wigan. Fem raka förluster för Wigan, men där fyra av dessa har varit med uddamålet. Insatserna speglar dock inte resultaten och “The Latics” ska ha alla chanser att störa ett rejält överstreckade Swansea. Gästerna spelar sin bästa fotboll när de slipper vara spelförande och kan såra på omställningar vilket det finns goda chanser till idag. Nämnvärt också är att Wigan har plockat övervägande del av sina poäng på bortagräs denna säsong. “Svanarna” gör det oftast bra hemma på Liberty Stadium, men har periodvis haft stora problem med effektiviteten vilket kan bli kostsamt i längden. Heltäckningsmattan blir valet i Wales!

13. Watford – Coventry 2

Coventry med Viktor Gyökeres i fören har vaknat till liv efter en usel säsongsinledning. Endast två nederlag finns registrerade på de senaste elva matcherna och här möter de ett Watford som haft marginalerna på sin sida de senaste matcher. Tredje raka plockades för “The Hornets” mot Wigan (1-0), insatsen i sig var inget att jubla över och här kommer det krävs mer om inte Bålgetingarna ska bli utan poäng. Här stirrar sig återigen gemene man sig blinda på tabellen. Ett överstreckat Watford är ingen favorit att hålla i handen när det blåser “Sky Blues” vindar. Högersidan prioriteras och ettan ackompanjerar endast om plånboken tillåter.

Spiken! – Manchester City

All respekt till Fulham, men på Etihad har Silvas lag inget att hämta och det ihåliga försvaret kommer inte kunna stå emot den ljusblåa anstormningen. Banktvåa!

Skrällen! – Coventry

Endast två förluster på elva omgångar och en uppåtgående formkurva är läget hos Coventry. Watford har tre raka segrar men har sprungit lite väl bra och ser som kollektiv inte övertygande ut. Ypperligt tillfälle för Gyökeres att skjuta “Bålgetingarna” i sank på Vicarage Road.

144 rader

1. Everton – Leicester x2

2. Man City – Fulham 1

3. Leeds – Bournemouth 1×2

4. Nottingham – Brentford 2

5. Wolves – Brighton 2

6. Blackpool – Luton 2

7. Mboro – Bristol C 1

8. QPR – West Bromwich x2

9. Rotherham – Norwich 2

10. Stoke – Birmingham 1x

11. Sunderland – Cardiff 1

12. Swansea – Wigan 1×2

13. Watford – Coventry x2

864 rader

1. Everton – Leicester x2

2. Man City – Fulham 1

3. Leeds – Bournemouth 1×2

4. Nottingham – Brentford x2

5. Wolves – Brighton 2

6. Blackpool – Luton x2

7. Mboro – Bristol C 1

8. QPR – West Bromwich x2

9. Rotherham – Norwich 2

10. Stoke – Birmingham 1x

11. Sunderland – Cardiff 1

12. Swansea – Wigan 1×2

13. Watford – Coventry 1×2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB
Spel för dig över 18 år
Spelar du för mycket?
Ring Stödlinjen: 020-819100

  Spela Stryktipset hos Svenska Spel Sport & Casino AB