6 november 2019 Brage Kalmar Speltips

Speltips Brage – AFC Eskilstuna 11/7: Toppmöte

De positiva överraskningarna IK Brage och AFC Eskilstuna ställs mot varandra i den 13:e omgången av Superettan. Matchen spelas måndagen den 11 juli 2022 med avspark kl 19:00.

IK Brage gick under radarn i snacket om toppkandidater inför den här säsongen av Superettan. Med snart halva serien spelad har Borlängelaget överträffat förväntningarna då man för närvarande är bra med i toppen av tabellen.

Brage var obesegrade i sju raka matcher när man gick på sommaruppehåll. I återstarten bröts dock den sviten då man föll med 1-0 borta mot Utsikten. I förra helgens bortamatch mot Västerås visade man återigen upp sig från sin bästa sida då man vann välförtjänt med 3-1.

Efter 12 spelade matcher har Brage tagit 24 poäng och går nu för att ta över serieledning från Halmstad som är två poäng före.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Varandras motpoler

AFC Eskilstuna var, precis som Brage, generellt tippade att hamna på den nedre halvan, men också de har överträffat förväntningarna. Framförallt inledde man säsongen väldigt piggt då man öste in mål och placerade sig i toppen. Därefter kom en liten dipp men alltjämt har man bra häng på topplaceringarna i det jämna övre skiktet av tabellen.

Ser vi till de fyra senaste matcherna så har AFC vunnit och förlorat varannan. De kommer nu från en 3-1-seger hemma mot BP och dessförinnan föll man med 3-2 borta mot Dalkurd. Totalt har man tagit 21 poäng efter 12 matcher och kan således gå upp på samma poäng som Brage vid vinst här.

Brage och AFC Eskilstuna är lite av varandras motpoler. Kleber Saarenpää har varit i klubben länge och har hela tiden byggt laget på en stabil defensiv och ett mer traditionellt 4-4-2. Den här säsongen har bara släppt in 11 mål och därtill har man även adderat en direkt och vass offensiv.

Jawad El Jebouris AFC har inte haft en lika hög lägstanivå utan har blandat och gett desto mer. Deras spelsätt är också betydligt mer riskbenäget i jämförelse med Brage. AFC är också Superettans målgladaste lag med ett snitt på över fyra mål per match.

Det här blir således ett intressant möte mellan två olika spelsätt, men där båda har gjort många mål. Jag finner därför anledning att tro att även den här matchen kommer att bjuda på ett par baljor. Mitt spel blir att det görs över 2.5 mål totalt samt att båda lagen gör mål till 1.88 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.88
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, måndag 11 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: