Speltips Dalkurd – Norrby 3/8: Viktigt bottenmöte

Axel Sjödin Publicerat: 3 August 2022

Dalkurd och Norrby drabbar samman i ett oerhört viktigt möte i bottenstriden under onsdagskvällen.

Dalkurd - Norrby

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby är det första laget på säker mark och Dalkurd är det jag som jagar precis bakom. Dalkurd ligger fortfarande på kvalplats i nedflyttningsstriden och det är precis tre poäng som skiljer upp till Norrby inför detta viktiga bottenmöte som alla lag på den nedre halvan lär följa med intresse.

Dalkurd har kommit igång lite under sommaren under deras nya tränare Amir Azrafshan. De har nära inpå fördubblat som poängskörd sedan superettan drog igång igen under sommaren med sju poäng på de sex senaste matcherna.

Men efter ett vinst direkt hemma mot AFC Eskilstuna så hade de tre raka förluster där de släppte in alldeles för mycket mål utan att själv göra ett enda. Det värsta exemplet var 0-5 borta mot Brommapojkarna.

Azrafshan lär ha lagt krutet på defensiven efter det och Dalkurd har sett mycket bättre ut defensivt i de två senaste matcherna och har hållit nollan båda gångerna. De borde nog ha vunnit borta mot AFC Eskilstuna återigen förra omgången, men trots några fantastiska lägen så ville det sig inte riktigt.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby släpper till för mycket defensivt

För Norrbys del så har de inte längre en särskilt stor marginal ned till bottenstriden längre och ifall de förlorar nu på onsdag så är de helt och hållet insugna i den. Det har gått upp och ned för Norrbys del, men nu senast kommer de ifrån två förluster där de har släppt in åtta mål på sina två senaste matcher.

Även här så är det Brommapojkarna som ligger bakom mycket med sin 5-2-vinst över Norrby, följt av en förlust mot Trelleborg med 2-3 efter att Simon Amin gjorde det avgörande målet i den 95:e minuten.

Norrby spelar ofta jämna matcher mot sina motståndare men saknar den spets från fjolåret som gjorde att de var en hårsmån från en kvalplats upp till allsvenskan. De släpper till lite för enkla mål och har inte längre en Dijan Vukojevic som avgör matcher i deras favör. Det hjälps inte heller av att de tappat mittbacken Abbas Mohamad till just Dalkurd för ett par omgångar sedan efter att han inte kommit överens med tränaren.

Dalkurd har i alla fall sett bättre ut på senaste och jag tror att de åtminstone får med sig poäng hemma mot Norrby. Vi spelar därmed på Dalkurd med +0,5 asian för 1.71 hos Expekt, vilket innebär att spelet sitter ifall Dalkurd vinner eller spelar oavgjort.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dalkurd +0,5 asian
Odds: 1.71
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: