Speltips Halmstad – J-Södra 5/7: Målsnålare än förväntat

Martin Efvergren Publicerat: 5 July 2022

Halmstads BK går för att ta tillbaka serieledningen när man tar emot Jönköpings Södra i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 5 juli 2022 med avspark kl 19:00.

Halmstad – J-Södra

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Inför hemmamötet mot Trelleborg för en vecka sedan hade Halmstad tagit sju segrar och ett kryss på de åtta föregående matcherna i Superettan. Man såg också ut att gå mot ännu en seger, men i slutminuterna tappad man allt. Gästerna kvitterade i den 86:e minuten och på tilläggstid kunde de också sätta det avgörande 2-1-målet.

En blytung förlust för HBK och i helgen tappade man serieledningen till Brage. Halmstad har dock en match mindre spelad och är bara en poäng efter.

Bortsett från att man föll igenom i slutskedet mot Trelleborg så stod man för en solid insats. Man har emellertid bara tagit en poäng på de två senaste matcherna och kanske är det en liten svacka som nu kan skönjas efter en väldigt stark vår.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett solidare J-Södra

Jönköpings Södra hade för ambition att utmana om en topplacering, men säsongen har inte alls blivit som man hade hoppats på. Efter elva spelade matcher har man bara tagit åtta poäng och man ligger just nu på en negativ kvalplats i Superettan.

Patrik Jildefalk fick sparken redan efter tre omgångar och laget leds sedan dess av spanjoren Oscar Garcia Rodriguez. Det skiftet har dock ännu inte inneburit något lyft. Insatsen i bottenmötet mot Örgryte förra tisdagen var ett steg i rätt riktning, men det räckte bara till ett kryss då matchen slutade 2-2 på Stadsparksvallen.

Halmstad gäller nu som klara favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger endast omkring 1.46 gånger insatsen.

Om vi ser till målskillnaden så har J-Södra varit ett målglatt lag, men de siffrorna säger inte hela sanningen. Deras XG är bland de sämsta i serien och lagets defensiv har blivit betydligt mer solid den senaste tiden. Balansen i laget är mer defensiv och mot Örgryte senast spelad man betydligt rakare än tidigare.

Spelbolagen lutar tydligt åt att det kommer att göras många mål i den här matchen, men givet ovan aspekter finner jag ett bra spelvärde i motsatsen.

Halmstad kommer sannolikt att vinna den här matchen, men jag tror att J-Södra kommer kunna försvara sig ganska väl. Mitt spel blir att det kommer göras under 3 mål (asian handicap) till 1.76 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 3 mål (asian)
Odds: 1.76
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, tisdag 5 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: