Speltips J-Södra – Örgryte 28/6: Ångestmöte

Martin Efvergren Publicerat: 28 June 2022

Det är två pressade lag som gör upp när Jönköpings Södra tar emot Örgryte IS i återstarten av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 28 juni 2022 med avspark kl 19:00.

J-Södra – Örgryte

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Jönköpings Södra IF fyller 100 år i år och siktet var inställt mot toppen. Med en tredjedel spelad av Superettan har det mesta gått snett och nu handlar det endast om att försöka kravla sig upp på säker mark.

Efter tio spelade matcher har J-Södra skrapat ihop sju poäng, vilket innebär att man just nu innehar den negativa kvalplatsen. Patrik Jildefalk fick sparken efter tre omgångar och laget leds nu av spanjoren Oscar Garcia Rodriguez. Hans tillträde har dock inte inneburit något lyft så här långt, varken spelmässigt eller poängmässigt.

J-Södra avslutade våren med två raka förluster. Strax innan uppehållet föll man borta i Smålandsderbyt mot Öster med 2-0 och dessförinnan blev det stryk med 1-0 hemma mot Skövde.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Tillknäppt tillställning

Det finns många gemensamma nämnare mellan Örgryte IS och J-Södra den här säsongen. Båda hade inför säsongen förstärkt med namnkunniga spelare och gick in med höga förväntningar. För båda har det, så här långt, gått helt fel.

Örgryte har redan hunnit sparka både tränare och sportchef och laget leds, sedan mitten av maj, av Brynjar Gunnarsson. Han har på sina tre matcher tagit två poäng och totalt har ÖIS endast plockat fyra poäng på sina tio matcher. Därmed ligger man sist i Superettan.

Nu har vi alltså att göra med ett ångestfyllt bottenmöte mellan två lag med betydligt högre ambitioner. Båda är i desperat behov av en positiv omstart och det lär sätta sin prägel på den här matchen.

Örgryte och J-Södra har framförallt haft problemet att man släpper in för många mål, men sedan tränarbytena har man blivit mer riskminimerande i sina respektive spelsätt.

J-Södra har inte gjort mål på fyra raka matcher om vi räknar de två träningsmatcherna man spelat under uppehållet. Defensivt har det då sett bättre ut men framåt har det varit oerhört torftigt. Jönköpingslaget gjorde en del i mål i början av säsongen men är näst sämst i Superettan vad gäller expected goals.

Båda lagen saknar självförtroende och ingen har råd att förlora den här matchen. Jag finner anledning att tro att det kommer att innebära att det här blir en tillknäppt tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till fina 2.08 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.08
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 28 juni 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: