J-Södra Östersund 15 augusti 2016

Speltips J-Södra – Östersund 10/7: Ångestmöte

Mycket står på spel när nästjumbon Jönköpings Södra tar emot jumbon Östersunds FK i Superettan. Matchen spelas söndagen den 10 juli med avspark kl 13:00.

Jönköpings Södra fyller 100 år i år och ambitionen var att man skulle utmana om avancemang till Allsvenskan. Efter att halva serien snart är spelad är verkligheten nu en hel annan. Om ingen förändring sker pekar det istället mot degradering till Ettan.

J-Södra har efter 12 spelade matcher skrapat ihop 8 poäng och ligger nu på nedflyttningsplats efter att ha blivit nedpetade av Örgryte i förra omgången. Jönköpingslaget föll då med 3-0 borta mot Halmstad i en match där man aldrig ens var nära att störa serieledarna.

I omgången dessförinnan möttes J-Södra och Öis på Stadsparksvallen och det slutade då 2-2. Den insatsen var ett litet steg i rätt riktning för Södra, men Halmstad-matchen därefter var snarare två steg tillbaka igen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Två lag utan självförtroende

Östersunds FK var tippade att få det tufft i Superettan trots att man spelade i Allsvenskan förra säsongen. Den profetian har visat sig stämma då man bara tagit 6 poäng på 12 matcher och ligger sist i tabellen.

Läget är alltså mycket illa och det finns inga ljusglimtar att hitta om vi ser till lagets trend. Efter uppehållet har man förlorat mot både Norrby och Utsikten och man har gått mållösa från båda de matcherna. Senast föll man med 3-0 hemma mot de sistnämnda och totalt har man bara tagit en poäng på de åtta senaste matcherna.

Senast J-Södra och Östersund möttes i Superettan var 2015 då man slutade etta respektive tvåa i serien. Nu är läget alltså ett helt annat där båda lagen är mer eller mindre piskade att vinna för att kunna rädda den här säsongen.

J-Södra gäller som favoriter hos spelbolagen då ett spel på hemmalaget ges till ett odds omkring 2.00. Totalt sett har man varit lite mindre dåliga än Östersund, men jag räknar med att det här kommer att bli en jämn kamp mellan två lag utan självförtroende.

J-Södra har släppt in flest mål i serien medan Östersund är sämst offensivt sett då man endast gjort åtta mål. Vad gäller expected goals så är de här lagen också sämst i Superettan (tillsammans med Landskrona) och jag finner anledning att tro på ett mer målsnålt ångestmöte. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 1.98 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.98
Bolag: Expekt
Spelstopp: 13:00, söndag 10 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: