Speltips Norrby – J-Södra 19/7: Tillknäppt

Martin Efvergren Publicerat: 19 July 2022

Norrby IF är klara favoriter inför mötet mot Jönköpings Södra i den 14:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 19 juli 2022 med avspark kl 19:00.

Norrby – J-Södra

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby var en stor positiv överraskning i Superettan förra säsongen, men inledning på den här säsongen gick något motigare. Sedan återstarten efter sommaruppehållet har man emellertid vunnit två raka hemmamatcher och tagit sex poäng på tre matcher. Totalt har man spelat ihop 17 poäng på 13 matcher och placerar sig på elfte plats i tabellen.

Precis som förra säsongen har Norrby varit stabila bakåt, men problemet har varit att den offensiva leveransen har gått trögare. I förra helgens hemmamöte mot Västerås räckte det dock med bara ett mål för att vinna då man höll nollan bakåt.

Höll nollan gjorde man även i hemmamatchen dessförinnan då man besegrade Östersund med 2-0. Däremellan föll man med 2-1 på bortaplan mot Trelleborg.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Defensivare balans i J-Södra

Jönköpings Södra hade för ambition att utmana om en topplacering i Superettan, men ser nu ut att få inrikta sig på att överleva. Efter 13 matcher har man tagit 11 poäng och ligger därmed på en negativ kvalplats med fem poäng upp till säker mark.

J-Södra kommer nu från en efterlängtad och oerhört viktig seger i bottenmötet mot Östersund förra helgen. Bäste poängmakaren Robin Book gav laget en tidig ledning och första gången den här säsongen lyckades man hålla nollan då 1-0 stod sig matchen ut.

Det är inte mycket som har stämt för Jönköpingslaget den här säsongen och främst är det defensiven som har varit för svag. I den bemärkelsen var insatsen senast ett framsteg, men då ställdes man även mot seriens sämsta offensiv.

Norrby gäller nu som stora favoriter hos spelbolagen inför den är matchen. Ett spel på hemmalaget ger endast omkring 1.58 gånger insatsen.

Det är anmärkningsvärt lågt om vi ser till klubbarnas förutsättningar och lagen på pappret. Samtidigt är det inte orimligt med tanke på hur svagt J-Södra har presterat den här säsongen.

Tränare Oscar Garcia Rodriguez har dock balanserat om laget med en tydligare defensiv prägel och ett mer riskminimerande spel. Det tror jag borgar för att den här matchen mot Superettans målsnålaste lag Norrby kommer att bli mer tillknäppt. Mitt spel blir därför att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.00 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, tisdag 19 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: