Speltips Norrby – Västerås 9/7: Fördel hemmalaget

Martin Efvergren Publicerat: 9 July 2022

Viktiga poäng står på spel när Norrby IF tar emot Västerås SK i den 13:e omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 9 juli 2022 med avspark kl 15:00.

Norrby – Västerås

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Norrby var en positiv överraskning i Superettan förra säsongen, men har haft det tuffare när förväntningarna höjts till den här säsongen. Efter 12 spelade matcher har man tagit 14 poäng vilket ger en elfte plats i tabellen.

Framförallt har Norrby haft problem att få fart på sin offensiv. Det har bara blivit tio mål framåt så här långt, men de två senaste matcherna får ändå sägas vara ett steg i rätt riktning.

I återstarten besegrade man jumbon Östersund med 2-0 och i måndags föll man med 2-1 borta mot Trelleborg. Det blev alltså förlust senast, men man svarade för en stark andra halvlek där man skapade målchanser som kanske borde ha räckt till att ta poäng.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Ett bräckligt Västerås

Västerås SK fick strida för sin överlevnad i Superettan förra säsongen och det ser inte ut att bli så mycket bättre den här säsongen. Efter 12 matcher har man tagit 13 poäng och placerar sig därmed strax ovanför en negativ kvalplats.

När det gäller VSK så är det främst jämnheten i prestationerna som saknas. Det gäller både från match till match och i matcherna då man vid flertalet tillfällen fallit igenom och tappat klara ledningar mot slutet.

I återstarten svarade man för en gedigen insats då man slog Skövde AIK borta med 2-0. Den segern kunde man sedan inte bygga vidare på då man bjöd Brage på alldeles för mycket i den nästkommande matchen på hemmaplan. Till slut föll man med siffrorna 3-1.

Det skiljer bara en poäng mellan Norrby och Västerås och viktiga poäng står nu på spel i kampen om att undvika en bottenstrid. Ser vi till inbördes möten är det klar fördel Norrby. När lagen möttes på Borås Arena förra säsongen vann hemmalaget med 4-1. Faktum är att av de sex mötena lagen emellan i Superettan så har Norrby vunnit fem och en har slutat oavgjord.

Som jag ser det är det också fördel Norrby inför den här matchen. Offensivt har det gått sämre, men de har en stabilare grund att stå på i jämförelse med VSK som känns betydligt bräckligare.

Båda lagen kommer från förluster men Västerås insats mot Brage såg betydligt mer oroväckande ut än Norrbys mot Trelleborg. Mitt spel blir en rak etta, att Norrby vinner till 1.90 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Norrby vinner
Odds: 1.90
Bolag: Betsson
Spelstopp: 15:00, lördag 9 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: