28 juni 2019 Örebro Helsingborg Speltips

Speltips Örebro – J-Södra 12/4: Krisande hemmalag

Örebro SK har fått sämsta tänkbara start på säsongen och nu ställs man mot Jönköpings Södra i den andra omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 12 april 2022 med avspark kl 19.00.

Örebro SK kommer från en säsong i Allsvenskan där det mesta gick snett. För att bringa ordning på saker och ting man in Joel Cedergren som huvudtränare. Han skulle leda återtåget genom Superettan och de var, av de flesta, tippade att lyckas med detta.

Efter en omgång av Superettan är nu Cedergren sparkad och man får åter börja om från ruta ett med Axel Kjäll som ersättare på tränarbänken. I premiären borta mot Brage funkade egentligen ingenting och man föll med 3-0 efter att samtliga mål gjorts under matchens första 25 minuter.

I genrepet inför premiären blev ÖSK förnedrade mot rivalen Degerfors då man förlorade med hela 5-0. Det har sett illa ut under hela försäsongen och någon positiv utveckling gick inte att skönja. Spelargruppen tappade således förtroendet för Cedergren och ledningen såg ingen annan utväg än att göra den här förändringen redan efter en omgång.

ETT AV SVERIGES HETASTE SPELBOLAG JUST NU! Vi har gjort en bedömning av alla nya spelbolag och insett att CampoBet är svaret för den som vill prova ett nytt, hett spelbolag i Sverige. Nya kunder får dessutom 100 kronor i bonus. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 2000 kronor hos campobet!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Stabil grund saknas

Jönköpings Södra kommer från en svag höst förra säsongen där man, först i den sista omgången, räddade sig från negativt kval. Det blev till slut en elfte plats i Superettan, vilket var en besvikelse

I år firar J-Södra 100 år och på pappret har man ett lag som bör kunna tillhöra toppskiktet av den här serien. Det stora frågetecknet rör främst tränare Patrik Jildefalks förmåga som tränare då utvecklingen sedan han tog över inför förra säsongen har pekat rakt nedåt.

Premiären på hemmaplan mot AFC Eskilstuna blev heller inte någon succé. Trots att man tog ledningen med både 1-0 och 2-1 förlorade man till slut med 3-2.

De senaste dagarnas händelser gör Örebro en aning svårbedömda. Men Axel Kjäll känner förstås till laget väl och vice versa och startsträckan för att få till ett dugligt spel bör inte vara alltför lång.

På pappret har ÖSK definitivt ett lag som bör tillhöra toppen av Superettan och detsamma skulle jag även säga om J-Södra. Lånet av Peter Gwargis ser ut att kunna bli en succé och Adnan Maric och Malkolm Moenza lär också de bidra till att starka laget Jönköpingslagets offensiv.

Defensivt har dock J-Södra, att döma av premiären, fortsatta problem, i synnerhet vad gäller defensiva fasta situationer. Örebros defensiv har sett mer än lovligt virrig ut och det lär bli Kjälls första uppgift att få ordning på.

Utgången känns oviss men jag tar fasta på att vi har att göra med två lag som just nu saknar en stabil grund att stå på men med gott om offensivt skickliga spelare. Det bör kunna borga för att det görs ett par mål i den här matchen. Mitt spel blir att båda lagen gör mål till 1.80 gånger pengarna hos CampoBet.

  Rygga spelet hos Campobet – Hämta 100% upp till 2000 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.80
Bolag: CampoBet
Spelstopp: 19:00, tisdag 12 april 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: