Speltips Örebro – Skövde 23/8: Tät tillställning

Martin Efvergren Publicerat: 23 August 2022

Ett formsvagt Örebro SK gästas av Skövde AIK i den 20:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 23 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Örebro – Skövde

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Efter två raka segrar i slutet av juli såg Örebro SK ut att vara på väg blanda sig i toppstriden efter en kämpig första säsong i Superettan. Därefter radade man dock upp tre raka förluster och nu ser läget återigen ganska mörkt ut vad gäller toppstridsambitionerna.

De tre raka förlusterna kom mot Brage och BP som båda ligger före i tabellen och därefter föll man även hemma mot Örgryte.

I den senaste omgången kunde man emellertid knipa en pinne i Växjö i en match där man tog ledningen mot Öster. Hemmalaget kom dock tillbaka i andra halvlek där slutresultatet 1-1 fastställdes. På tilläggstid fick ÖSK även Moro utvisad, vilket gör att han är avstängd den här matchen.

Målsnåla Örebro

Skövde AIK har levererat över förväntan som nykomling i Superettan. Efter 19 spelade matcher har man tagit 30 poäng och är därmed sex poäng före Örebro. Man har alltjämt häng på toppskiktet, men trenden har varit något vikande på sistone.

Det har bara blivit en seger på Skövdes fem senaste matcher och det är ofrånkomligt att inte peka på Elfsborgs återkallande av Jack Cooper Love som en bidragande orsak. Man kommer nu från en sämre insats där man föll med 3-1 hemma mot jumbon Östersund för en dryg vecka sedan. Dessförinnan spelade man 0-0 hemma mot Öster.

Mållöst blev det även när Örebro och Skövde senast möttes på Södermalms IP i våras. När de nu möts igen är det ÖSK som gäller som favoriter då ett spel på hemmalaget ger drygt dubbla insatsen tillbaka.

Efter att ha släppt in tre mål senast räknar jag med ett kompakt Skövde i den här matchen. Samtidigt har Örebro fortsatt problem med den offensiva produktionen där man står på endast 20 mål på 19 matcher. Därtill är de seriens målsnålaste lag.

Mycket talar för att det här kommer att bli en jämn batalj där små marginaler kommer fälla avgörande. Jag finner också god anledning att tro att det kommer bli en tät och relativt målsnålt tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål totalt till 2.00 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.00
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: