6 augusti 2019 Örgryte Halmstad Speltips

Speltips Örgryte – AFC Eskilstuna 4/8: Nytt hopp

Ett Örgryte som verkar gå åt rätt håll tar sig an Eskilstuna hemma på Gamla Ullevi under torsdagskvällen.

För första gången under säsongen så har Örgryte klättrat upp från de direkta nedflyttningsplatserna och det känns återigen lite hoppfullt för Göteborgsklubben som har haft en mardrömssäsong såhär långt. Eskilstuna är i sin tur fortfarande precis bakom toppen men har missat sina chanser att klättra upp på en topp tre-placering två omgångar i rad.

Det är svårt att underskatta betydelsen av ÖIS derbyvinst senast mot Utsikten. Det var en match där de var klart nederlagstippade och i derbyt i våras så hade de inte mycket att säga till om. Utöver några tidiga målchanser och straffmålet så hade dock Örgryte inte särskilt mycket att komma med offensivt här heller, men de höll undan och tre blytunga poäng, vilket är det som betyder något nere i bottenstriden.

Från att bara ha tagit en poäng under de sex inledande omgångarna och inte vunnit förrän i omgång tolv så har de nu tagit åtta poäng på sina fem senaste matcher. Nu gäller det att fortsätta bygga på det här för Örgrytes del som bara ligger över J-Södra på målskillnad och har fem poäng upp till helt säker mark.

Defensiven har varit den stora nyckeln där de numera släpper in långt färre mål än tidigare och de är faktiskt favoriter hemma mot AFC Eskilstuna som är med i toppen.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Eskilstuna har inte ett starkt bortafacit

AFC Eskilstuna har nu länge varit med och hotat bakom toppen men har aldrig riktigt lyckats ta steget för att etablera sig själva i topp tre. De har nu två raka matcher utan vinst och ligger fortsatt kvar i den stora klungan på 26 poäng precis under toppen.

Senast så blev det mållöst hemma mot Dalkurd i en match de borde ha vunnit på papper, men som var förvånansvärt jämn trots att Eskilstuna har varit starka hemma på Tunavallen. Det är där som de tagit 19 av sina poäng totalt och det är hemmaspelet som har gjort att de har hängt med någorlunda i toppen.

På bortaplan så har det sett betydligt sämre ut, vilket inte bådar gott inför resan till Gamla Ullevi. På deras fem senaste bortamatcher så har det blivit fyra förluster och ett kryss och senast var det Öster man föll mot i slutet av juli.

Med tanke på AFC Eskilstunas rätt bedrövligt bortafacit och Örgrytes stadiga förbättringar så är det hemmalaget som går in i matchen som favoriter, trots tabelläget där nio placeringar skiljer dem åt. Vi spelar på ett kombinationsspel här med dubbelchans 1X och under 3,5 mål för 2.20 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Dubbelchans 1X & under 3,5 mål
Odds: 2.20
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: