Speltips Örgryte – BP 19/7: Öppen matchbild

Martin Efvergren Publicerat: 19 July 2022

Nästjumbon Örgryte IS gästas av BP i den 14:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 19 juli 2022 med avspark kl 19:00.

Örgryte – BP

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med snart halva säsongen spelad av Superettan är topptippade Örgryte alltjämt ett lag som krigar för sin existens. Efter 14 spelade matcher har man bara skrapat ihop 8 poäng och ligger därmed näst sist i tabellen.

Trenden såg emellertid ganska god ut inför förra helgens möte mot Skövde AIK. Under Brynjar Gunnarssons ledning hade man inte förlorat på fyra raka matcher och i omgången innan hade man rott hem säsongens första seger då man slog Örebro med 2-0 hemma.

Den förlustfria sviten tog dock slut där. Skövde vann med 2-1 i en jämn match och den lilla arbetsro som Öis skaffat sig känns nu mer avlägsen. Inför den matchen sålde man även sin kanske bäste spelare Ajdin Zeljkovic till Värnamo.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor gratisspel hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Med styrkorna i offensiven

Nykomlingen Brommapojkarna har bevisat att man håller för Superettan och mer därtill. Framförallt har Christer Mattiassons manskap stått för en offensivt inriktad där man med sina 29 mål är näst bäst i serien.

BP:s offensiva skicklighet fick också Dalkurd känna på i förra helgens möte. BP var då det klart bättre laget när man vann med hela 5-0 hemma på Grimsta där man varit väldigt starka hela säsongen. Sedan återstarten har det blivit en förlust, ett kryss och en vinst och totalt har BP tagit 21 poäng på 13 matcher, vilket för tillfället ger en mittenplacering i den jämna tabellen.

BP trivs bäst på konstgräs och har inte gjort lika bra ifrån sig på bortaplan. Trots det gäller de ändå som knappa favoriter inför den här matchen. Ett rakt spel på bortalaget ger omkring 2.30 gånger insatsen.

Även om Örgryte har tappat sin vassaste anfallspjäs så har vi att göra med två lag som har sina styrkor i offensiven. De är också två av de målgladaste lagen i Superettan där BP har snittat 3.92 mål per match och Öis 3.31.

Örgryte behöver vinna matcher och kommer säkerligen komma ut framåtlutade här och BP:s matcher brukar för det mesta bli öppna och anfallsinriktade. Mitt spel blir att båda lagen gör mål samt att det görs över 2.5 mål totalt till 1.93 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor gratisspel!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Över 2.5 mål & BLGM
Odds: 1.93
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 19 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: