9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips Örgryte – Halmstad 5/4: Topptippade lag

Det är två lag med höga förväntningar på sig som möts när Örgryte IS tar emot Halmstads BK i premiäromgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 5 april 2022 med avspark kl 19:00.

Örgryte IS har, efter ett antal skrala år, något bra på gång igen. Åtminstone är det mycket som talar för det. Dane Ivarsson inledde ett nytt projekt förra säsongen och det kom att utveckla sig i rätt riktning då man var riktigt starka under hösten.

Det gav till slut en åttonde plats i Superettan och nu är förväntningarna betydligt högre ställda. Framförallt beror det på att Ivarsson har kunnat förstärka laget med en hel del kvalitet. Offensiven ser betydligt starkare ut då man hämtat in spelare som Niklas Bärkroth, Sargon Abraham och Alexander Ahl-Holmström. Därtill har man (än så länge) fått behålla förra säsongens skyttekung Ajdin Zeljkovic.

Öis resultat under försäsongen imponerar dock inte. Man slog visserligen Örebro i Svenska Cupen, men man kommer till den här premiären med tre raka förluster. Man föll mot Eskilsminne i cupen och därefter har man mot Landskrona och BP i träningsmatcher.

PROVA BETSSON – FÅ 100 KRONOR BONUS! Det populära spelbolaget Betsson är kända för sina höga odds, boostade oddsmarknader och roliga tävlingar. Läs mer eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100 kronor hos betsson!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Halmstad behöver bli offensivare

Halmstads BK gjorde inte på något vis bort sig i Allsvenskan förra säsongen, men det räckte ändå inte för att hålla sig kvar. Trots att man tog 32 poäng och trots att man endast släppte in 26 mål på 30 matcher så måste man nu börja om i Superettan.

Halmstad är huvudfavoriter att vinna Superettan den här säsongen, men precis som Örgryte så har man gjort ganska skrala resultat under försäsongen. I Svenska Cupen knep man visserligen en poäng borta mot Djurgården men man föll också hemma mot Brage. I de två träningsmatcherna inför den här premiären har man förlorat klart mot både Helsingborg och Elfsborg.

Men HBK var ett solitt och gediget lag i Allsvenskan förra säsongen och de flesta bärande spelarna har blivit kvar. Därför är det lätt att förstå varför de tippas ta sig tillbaka till högstaserien.

Vi har alltså att göra med ett förväntat toppmöte här och vi kan nog räkna med en jämn batalj. Hos spelbolagen gäller Halmstad som knappa favoriter då ett spel på bortalaget ger omkring 2.62 gånger insatsen.

Vi har också att göra med två lag med olika spelsätt. Örgryte lär vara det laget som kommer att ha det största bollinnehavet medan Halmstad kommer vara mer direkta i sitt spel. Lagens styrkor skiljer sig men som helhet är det sannolikt två jämnstarka lag.

Halmstad har sitt järnförsvar men om de ska vinna Superettan behöver de utveckla sin offensiv och det kan göra dem mer sårbara bakåt. De släppte in många mål i genrepen inför den här matchen och Öis offensiv ser vass ut. Bäst spelvärde finner jag i att båda lagen kommer göra mål här. Det spelas till 1.95 gånger pengarna hos Betsson.

  Rygga spelet hos betsson – Hämta 100 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 1.95
Bolag: Betsson
Spelstopp: 19:00, tisdag 5 april 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: