Speltips Örgryte – Norrby 23/8: Bottenmöte

Martin Efvergren Publicerat: 23 August 2022

Viktiga poäng står på spel i bottenstriden av Superettan när Örgryte IS tar emot Norrby IF. Matchen spelas tisdagen den 23 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Örgryte – Norrby

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Topptippade Örgryte har en motig säsong bakom sig, men nu ser det ut som att saker och ting börjar ordna upp sig. Man kommer till det här mötet i den 20:e omgången med sex raka matcher utan förlust och två raka vinster. Därmed har man klättrat upp ovanför nedflyttningsstrecket och står på samma poäng som kommande motståndaren Norrby.

Under Brynjar Gunnarssons ledning verkar nu Örgryte ha hittat den stabilitet som man tidigare saknat. Offensivt har man visserligen tappat sin bäste spelare Zeljkovic, men nyförvärvet Lundberg har kommit in och fyllt den luckan på ett bra sätt.

Senast var det också han som blev matchvinnare då han satte 2-1-målet borta mot Dalkurd i en match som ÖIS vände från 1-0-underläge. I matchen dessförinnan besegrade man Örebro borta med 1-0.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Örgryte

Om Örgrytes trend har pekat uppåt på sistone så kan det motsatta sägas om Norrby. De har förvisso fått med sig två raka kryss från de två senaste, men man har inte vunnit på sex raka matcher.

Efter tre raka förluster och tio insläppta mål totalt kunde Mak Linds manskap spela 2-2 hemma mot Brage i den näst senaste omgången. I den matchen tappade man ledningen i slutminuterna och senast blev det tvärtom då Norrby räddade ett kryss borta mot Utsikten. Detta efter att Wede kvitterat till 1-1 i den 89:e minuten.

1-1 blev det även när Örgryte och Norrby möttes i Borås i våras. När de nu möts igen är förutsättningarna jämna och poängen väldigt betydelsefulla i det allt tätare bottenskiktet.

Trots att Örgryte har den klart bättre formen är det ändå bortalaget som gäller som knappa favoriter hos spelbolagen. Örgryte har bara kryssat i sina tre senaste hemmamatcher, men som jag ser det är det ändå ett spel bra spelvärde på ÖIS här.

På pappret är Örgryte ett bättre lag än vad man visat totalt sett och med det självförtroende man nu återvunnit bör man kunna fortsätta avancera uppåt. Mitt spel blir Örgryte 0 (asian handicap) till 2.05 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örgryte 0 (asian)
Odds: 2.05
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, tisdag 23 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: