Speltips Örgryte – Örebro 5/7: Pressat hemmalag

Martin Efvergren Publicerat: 5 July 2022

Jumbon Örgryte IS gästas av Örebro SK i den tolfte omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 5 juli 2022 med avspark kl 19:00.

Örgryte – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Örgryte IS sågs inför säsongen som en kandidat för uppflyttning, men ligger nu sist i Superettan. Efter elva matcher har man bara skrapat ihop fem poäng och ännu har man inte lyckats vinna någon match.

Poängen som Örgryte har tagit kommer alltså från fem oavgjorda matcher. Oavgjort blev också resultatet när man återstartade Superettan för en vecka sedan. Man ställdes då mot bottenkonkurrenten J-Södra på bortaplan i ett möte som slutade 2-2 efter att hemmalaget kvitterat ÖIS ledning två gånger om.

Därmed har Örgryte kryssat sina tre senaste matcher under Brynjar Gunnarssons ledning. Strax innan uppehållet spelade man 3-3 mot Dalkurd och dessförinnan 0-0 mot Östersund.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Örebro

Örebro SK var precis som Örgryte tippade i toppen av Superettan inför säsongen. Man misslyckades emellertid grovt med sin tränarrekrytering då Joel Cedergren fick sparken redan efter en seriematch.

Det var förstås ingen optimal inledning på ÖSK:s planerade återtåg till Allsvenskan. Axel Kjäll fick visserligen laget att lyfta sig tillfället, men den effekten har planat ut och nu kommer man till det här mötet med två raka förluster bakom sig.

Förra måndagen föll man med 2-1 borta mot Landskrona och i vårens sista match blev det förlust med 2-0 hemma mot BP. Örebros främsta problem har varit det offensiva spelet och man har endast gjort elva mål på elva matcher. Totalt har man tagit 16 poäng vilket just nu ger en tionde plats i tabellen.

Örgryte är nu i desperat behov av att ta säsongens första trepoängare. Trots att man ännu inte vunnit någon match gäller man ändå som knappa favoriter inför den här matchen. Ett spel på hemmalaget ger omkring 2.30 gånger insatsen.

Örgrytes insatser i de senaste matcherna har varit ett steg i rätt riktning. Gunnarsson har gjort laget mer direkta i sin offensiv och mer kompakta i sin defensiv. För eller senare kommer det att ge dem segrar och det är definitivt inte otänkbart att den första kan komma här.

Örebro har varit relativt uddlösa genom hela säsongen och är också seriens näst målsnålaste lag. Jag tror att det här kommer att bli en jämn och tät tillställning och mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 2.04 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 2.04
Bolag: Expekt
Spelstopp: 19:00, tisdag 5 juli 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: