6 augusti 2019 Örgryte Halmstad Speltips

Speltips Örgryte – Sandviken 13/11: Klar fördel

Örgryte har satt sig i en utmärkt position inför returen på Gamla Ullevi mot Sandviken på söndagseftermiddagen.

Det var i stort sett helt jämnt hos spelbolagen inför öppningsmötet uppe i Sandviken, men Örgryte visade klart och tydligt vilket lag som hör hemma i superettan av dessa två. ÖIS vann tillslut ganska komfortabelt med 2-0 och har nu satt sig i ett väldigt bra utgångsläge inför returen.

Saker och ting hade kanske sett lite annorlunda ut om Sandvikens Naeem Mohammed hade suttit dit en nära inpå hundraprocentig chans i första halvlek, men det var istället ÖIS som tog ledningen och som sedan tog över matchen helt.

Matchen präglades i hög grad av den väldigt tillåtande domaren, vilket gav Örgryte en del problem i första. Men det var tydligt att de skiftade strategi inför andra halvlek då mer fysiska spelare byttes in och ÖIS dominerade i en väldigt fysisk match.

Det annars så offensivt vassa Sandviken, som har stått för fantastiska 82 mål under säsongen, hade väldigt svårt att bygga något spel alls i takt med att matchen blev alltmer gruffig och istället var det ÖIS som under stora delar av andra halvlek tryckte på för ett tredje mål.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Sandviken hade inget svar senast

Frustrationen bland både spelare och publik märktes av när klockan började rinna iväg samtidigt som Sandviken hade väldiga svårigheter med att skapa chanser. Torsdagens match blev blott den tredje matchen för säsongen där Sandviken inte lyckats trycka dit ett mål.

Med tanke på att Nicklas Bärkroth, som har varit en av ÖIS bästa spelare under hösten, drog på sig en skada mot Brommapojkarna och fortsatt är tveksam till spel på söndag så är var det en stark seger för Örgryte.

Det är främst den katastrofala inledningen på säsongen, där ÖIS inte vann någon av deras tolv inledande matcher, som har satt dem i den här sitsen. Under senhösten så har de gått väldigt starkt och har besegrat flera topplag i superettan i jakten på säker mark.

Det var snack om att matchen kanske behövde spelas på Bravida Arena, efter att GAIS planinvasion i samband med uppflyttningen gjorde sitt på en redan väldigt sliten gräsmatta. Konstgräset hade varit en fördel för Sandviken, men Gamla Ullevi har fått grönt ljus och med en sliten matta och fysiskt spel på Gamla Ullevi så är det svårt att se att Sandviken ska kunna vända på detta. Därmed så spelar vi också på den raka ettan här för 1.80 hos Lucky Sports då Örgryte ska vara numret för stort för Sandviken.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Örgryte vinner
Odds: 1.80
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 16:00
TV: 
Stream:  ExpressenPlay

Jämför odds: