9 september 2018 Liechtenstein Gibraltar Speltips

Speltips Öster – J-Södra 28/5: Smålandsderby

Smålandsrivalerna Östers IF och Jönköpings Södra drabbar samman i den tionde omgången av Superettan. Matchen spelas lördagen den 28 maj 2022 med avspark kl 15:00.

Östers IF svarade för en stark höst i Superettan förra säsongen, men valde ändå att lägga om spåret till viss del. Srdja Tufegdzic tog över tränarskapet med ambitionen att man skulle bli ett mer offensivt spelande lag. Med tanke på att man gjort dessa förändringar måste säsongsinledning bedömas som klart godkänd.

Efter nio spelade matcher har Öster spelat ihop 16 poäng, vilket ger en femte plats i tabellen. Inför bortamötet mot Trelleborg i söndags hade man dockat kammat noll i de två föregående matcherna. Man föll borta mot Örebro och hemma mot Halmstad, men kunde studsa tillbaka mot TFF. Man vann den matchen med 2-1 och har därmed fortsatt bra häng på en topplacering.

Härnäst väntar så ett Smålandsderby mot J-Södra i den sista matchen innan sommaruppehållet.

PROVA EXPEKT – KLASSISKA SPELBOLAGET ÄR TILLBAKA PÅ TOPP! Det populära spelbolaget Expekt är ett av Sveriges äldsta. Nu tycker vi att man är tillbaka på allvar igen. Sätt in 100 kronor – och spela för 200 kronor. Läs mer om bonusen eller registrera dig här!

  hämta bonus – 100% upp till 1500 kronor freebet hos expekt!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Fördel Öster

Jönköpings Södra hade precis som Öster ambitioner om att utmana om avancemang till Allsvenskan. Med snart en tredjedel spelad är det mycket som talar för att man istället kommer få kämpa för sin överlevnad i Superettan.

J-Södra kom från en svag höst och redan tre omgångar in i årets säsong valde man att sparka Patrik Jildefalk. Sedan dess leds laget av spanjoren Oscar Garcia Rodriguez och någon tydlig förbättring har inte gått att skönja.

Inför hemmamötet mot Skövde AIK i tisdags hade man visserligen tagit fyra poäng på de två senaste, men spelmässigt hade man inte övertygat i de matcherna heller. Mot Skövde var man det spelförande laget, men man föll ändå med ett 1-0 mot ett taktiskt smartare motstånd.

Senast Öster och J-Södra var det emellertid de sistnämnda som gick segrande med 2-1 på hemmaplan i höstas. I senaste mötet i Växjö förra sommaren var det Öster som vann med 1-0.

De senaste åren har de här lagen varit jämnstarka, men i detta nu är det klar fördel Öster. Tufegdzic ser ut att vara på rätt väg och man har gott om offensiva alternativa som lär kunna såra J-Södras svajiga defensiv.

Jönköpingslaget har släppt har redan släppt in hela 21 mål på nio matcher och är med det sämst i Superettan. Därtill fick man klara sig utan tre skadade mittbackar i Degerlund, Rodeblad-Lowe och Löfqvist senast.

Det mesta talar till Växjö-lagets fördel här och mitt spel blir att Öster gör över 1.5 mål till 1.68 gånger pengarna hos Expekt.

  Rygga spelet hos expekt – Hämta 100% upp till 1500 kronor bonus!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Öster över 1.5 mål
Odds: 1.68
Bolag: Expekt
Spelstopp: 15:00, lördag 28 maj 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: