Speltips Öster – Örebro 16/8: Formsvaga gäster

Martin Efvergren Publicerat: 16 August 2022

Ett toppjagande Östers IF tar emot ett formsvagt Örebro SK i den 19:e omgången av Superettan. Matchen spelas tisdagen den 16 augusti 2022 med avspark kl 19:00.

Öster – Örebro

18+ år - Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Östers IF fortsätter att vara stabila utan att direkt glänsa och den förmågan kan räcka långt i den här serien. Man kommer nu till den här matchen med sex raka matcher utan förlust och jagar därmed en topplacering i tabellen.

Av dessa sex förlustfria matcher har man dock kryssat fyra. Senast spelade man 0-0 borta mot Skövde och dessförinnan vann man med 3-1 hemma mot Utsikten.

Det var Östers andra raka hemmaseger och på de fyra senaste matcherna har man tagit åtta poäng. Trenden är med andra ord och god och man gäller nu som relativt klara favoriter när man gästas av ett underpresterande Örebro SK.

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Målsnåla Örebro

Örebro SK tillhörde förhandsfavoriterna inför säsongen, men det är inte första gången som ett lag från allsvenskan och deras planerade återtag stöter på problem. Det visade sig från början att ÖSK skulle komma att få en tuff resa och nu kommer man till den här matchen med tre raka förluster bakom sig.

Örebro har framförallt haft problem med sitt offensiva spel, vilket är något underligt med tanke på den individuella kvalitet som finns i laget. Senaste matchen borta mot Örgryte var en av deras sämre insatser den här säsongen och det var främst anfallsspelet som inte stämde då man föll med 1-0.

Det var alltså Örebros tredje raka förluster efter att man tidigare fått stryk av topplagen Brage och BP. Senast man mötte Öster gick man emellertid segrande. Den matchen spelades på Behrn Arena i mitten av maj och slutade 2-1 till hemmalaget.

När de nu möts igen är Öster det klart formstarkare laget och gäller som favoriter. Ett rakt spel på hemmalaget ger endast omkring 1.68 gånger insatsen.

Det är förstås fördel Öster här, men med tanke på hur jämnt det är mellan alla lag i den här serien så tycker jag inte att spelvärdet på en rak etta är det bästa.

Örebro är Superettans målsnålaste lag och deras offensiv kan nog bäst beskrivas som syrefattig. Nu behöver de få med sig poäng om de inte ska riskera att bli indragna i bottenstriden. Därför tror jag på ett mer riskminimerande bortalag och att det kan bidra till en mer tillknäppt tillställning. Mitt spel blir att det kommer göras under 2.5 mål till 1.95 gånger pengarna hos Lucky Sport.

  Rygga spelet hos lucky sports – dubbla upp eller få pengarna tillbaka!

18+ år – Regler & villkor gäller, Stödlinjen

Speltips:

Speltips: Under 2.5 mål
Odds: 1.95
Bolag: Lucky Sports
Spelstopp: 19:00, tisdag 16 augusti 2022
TV: 
Stream:  Discovery+

Jämför odds: